mandag 3. oktober 2011

Også tålmodigheter har en grenseDa jeg flyttet inn var denne gangen full av gild pusetapet i gull og lilla. Siden jeg ikke er såå glad i gilde tapeter, ble den revet ned, og siden har trappen stått der. Kledd i gul tapetunderlag med Klee-plakater på.
I går fikk jeg nok. Frem med en avlagt baderomssprayplastdings, fyllt til randen med varmt vann. Dusj og skrap! Og frem kom den nydeligste sommerdag. Blå himmel/hav, med elektrikertapebåt og ditto fisk.Fondveggen, om man kalle den det, er i frisk tomatrød. Opplagt for kontrastens skyld. Og ikke usannsynlig at den er symbol på selveste solen!

Det er litt i overkant på en vanlig oktoberdag.


Sparkelremsen hadde krøllet seg, men kunne heldigvis rives av. Bak er det plater, og bak der er det sannsynligvis rupanel. Jeg liker rupanel.  Men i et lite 50-tallshus er rupanel i trappen kanskje litt vel jålete?

Det er lagt en ledning ned langs hele trappen. Skikkelig stygt!  Jeg ble glad da jeg så at den bare går til en rullestolheis som er fjernet - jeg kan ganske enkelt bare rive den bort. Kursen trengs sikkert til noe annet - vaskemaskinen eller no. Supert!


Og planen videre?  Enn så lenge er det hvitmalte plater. De platene som er der. De er ganske hele, trenger bare litt mer vask og litt hullsparkling. Rekkverket må få en farge - jeg fant en fin rødaktig sort på Høybråten. Den kan jo prøves, iallefall.  Men det er jo helt åpent ennå -- jeg kan komme over noe veldig tiltalende før neste gjøre-nok-inne-inspirasjon kommer settende.


Jeg trenger en trapp til å bruke i trappen. Det må da være noe enklere enn å bygge stilas?  Hva bruker du når du skal helt opp i krokene i trapperommet?
7 kommentarer:

 1. He,he. Derfor mangler det maling på to vegger hos oss. Så godt at ledningen kunne fjernes. Sånt er alltid i veien i gamle hus.

  Jeg synes du har vært tålmodig veldig lenge.

  SvarSlett
 2. Det er klart at gangen kan ha faspanel. Det vil passe godt til rekkverket på trappa.

  Du bør undersøke på et byggevarehus om stige. Noen steder er det mulig å leie stiger som passer i trappehus.

  SvarSlett
 3. Ja, ikke sant! Jeg er blitt en svært tålmodig person :-))

  Å, det hadde jeg ikke tenkt på nei! Leie på Maxbo eller Montér eller no. Får ta en ringerunde i morgen! Tusen takk for råd.

  SvarSlett
 4. Hei! Høres ut som et spennende prosjekt. Surfer på mobilen og har ikke sett bildene men beskrivelsen høres dekkende ut. Jeg har også et gammelt trapperom som jeg kanskje kunne gjort litt med for lenge siden. Men så har jeg vel gjort noe boet istedet:) lykke til!

  SvarSlett
 5. Noe annet skulle det stå:)

  SvarSlett
 6. Du kan glede deg til bildene, da finner du sikkert ut at trappen din nesten er ferdig allerede ;-)

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Det har tatt litt tid for meg å stikke innom bloggen din. Ser også ut som om du har nok å gjøre. Tror du både har anlegg for have og å bare interiørarkitekt, en kreativ sådan!
  Dersom du skulle ha litt tid til overs søndag så:
  Put on your walking shoes, bring with your camera or paper and pen and document what you see on October 9 and link to my blog!
  More information: http://viltogvakkert.blogspot.com/2011/10/bloggers-sunday-walk.html

  Join us ;:OD)
  Comment on my post on Sunday, and I collect the links and make a new post on Monday!

  SvarSlett