fredag 8. juli 2011

Milepæl!

Det har vært snekret i Strandhuset den siste tiden. Mye snekring. Tofire og terrassebord. Hengerkjøring. Materialstabling. Hvor er….   Det er en stund siden alt var i bruk sist, og det var desverre alt for mye svinn Trist fjes  Men nødvendig verkstøy ble skaffet til veie, og oppå grusen begynte plattingen å ta form.
Kantene først. Med “spiker” på 30 cm, ble kantmaterialene festet i hverandre – det er tross alt endel jord som presser på dem.
Felt for felt ble plattingen ferdig. Og da utålmodigheten ble for stor, ble en presenning fyllt med vann der dammen engang skal komme. Nyttig test og planene fikk nødvendige revideringer.


                                Endelig ferdig!
147
Jeg har vunnet i Det store tantelotteriet. Førstegevinsten! En tante like hagegal som meg selv kom St. Hans og har siden gått mellom husene her og spredt glede og lykke. Bed etter bed er satt i stand – luket, ordnet og om nødvendig plantet. Det har vært kassevis av nødvendig planting. Med store smil og en endeløs tålmodighet er antall venteplanter kraftig redusert. Jeg håper hennes Strandhussommer skal vare lenge!

Plassen som skulle ta opp arven etter Frokostplassen på Høybråten. Litt bedre utsikt her! Nå med Finn-stoler fra nyttårsraidet og Finnbord fra et tidligere lykketreff. Jeg trenger fremdeles puter – det er uendelig med muligheter for feil størrelse på puter!

Ripsen er moden! Allerede! Spist med vanlijeis i dag.
Beddet rundt i oppstammede sypressene ble laget i fjor. Med nedgravde knekkheller for å kunne kjøre gressklipperen inntil. Nå er knekkheller en saga blott. Beddet er utvidet, og stener som kom opp fra jordens indre da vi gravde, dekker kantene. Det svelget unna en god del planter, og det er ennå plass til flere.
Den nydelige, store, røde japanlønnen er i ferd med å komme til sin rett. Hvitgrågrønne bunndekkere skal fremheve den, håper jeg. Ulike Lamium, Pulmonaria og Heuchera har fått plass under den. Med tiden skal de også dekke jordkanten bak. Speil foran, grått under og fjorden bak – det er planen. Det kan selvfølgelig gå dit hanen sparker!

Ventebeddet i full tante-mundur! Aldri har det vært finere. Selv om vi har hentet en strøm av planter derfra. Alle burde hatt et slikt bed – det er gull verd!
En lilje slo seg ut i går. Enten fra Madeira eller fra Estland. Lappen var desverre uleselig, men jeg skjønner hvorfor den fikk være med i kofferten!
Plassen under plommetreet blir mer og mer brukbar. Og brukt. Steinfrukttre! Teglsten i blå tråd tvinger grenene ned og ut, og på sikt blir det et parasolltre.
På varme dager er det litt skygge og “kjølig” på gresset. Og solen holder lenge der også. Lunsj for Damene i dag.
25 kommentarer:

 1. Fantastisk flott. Det må være deilig med sånt tantebesøk;D

  SvarSlett
 2. Nydelig lilje!!! :D Og den uteplassen...

  SvarSlett
 3. Så flott du har det, Maria!

  SvarSlett
 4. JEg tror jeg dåner!
  Veit du maria, jeg er helt stum. Så flott det blir, og så mye som du har fått gjort!

  Orker ikke skrive så mye nå, vi får ta det senere, men takk for at du deler :D

  SvarSlett
 5. Jeg er stum av beundring !

  SvarSlett
 6. Det er tydelig at du har hatt en god plan. Dette er blitt flott.

  Og - slike tanter kunne flere hatt.

  SvarSlett
 7. Å! Så nydelig! Dette er paradis. Du har vært utrolig flink. Det er vanskelig å forestille seg hvordan ting skal bli, og spesielt moro når det man har planlagt viser seg å bli så flott.

  SvarSlett
 8. Himmel og hav så flott det blir!!! Du er virklig flink på den planleggingen og pønsker ut noen nydelige kombinasjoner, Maria :-)

  SvarSlett
 9. Takk for at du deler fra ditt paradis ved sjøen. Dette var litt av et prosjekt og så utrolig fint det blir! Et steinkast fra sjøen - så herlig!

  SvarSlett
 10. Så flott det er blitt! Du er kjempeheldig med tanten din også.

  SvarSlett
 11. Lurt med teglstenene, forresten. Jeg prøvde med bare snorer ifjor, men det meste røk jo når sneen la seg på treet.

  SvarSlett
 12. Så flott det blir!
  Og den tanta di er verdt sin vekt i gull :-)

  SvarSlett
 13. Sukk! Hagen din på Høybråten var virkelig flott, men denne kommer til å ta kaka! Håper jeg kan få komme å titte snart..?

  SvarSlett
 14. Bøyer meg fullstendig i støvet. Utrolig flott. Veldig effektivt. Du har rukket så mye på så kort tid.
  Liljen ser ut som Netty's pride, tango hybrid,asiatisk.
  Hagegal tante,Ja takk det hadde vært noe det.

  SvarSlett
 15. Dette må være årets forvandling! Guri så lekkert Maria, jeg er kjempeimponert! Detaljene med svillene (sunken garden feeling :)) og måten dere har lagt terrassebordene på, linjene...nydelig! Vakkert! Steinmuren rundt sypressen var også flott og den fine japanske lønnen fortjener virkelig undersåtter som kan fremheve den. Tenk å sitte SÅ nær sjøen med et glass vin og nyte sommerkveldene...lønn for strevet!

  SvarSlett
 16. Jeg slutter meg til tidligere talere, jeg er imponert.

  SvarSlett
 17. Ufattelig flott! Gleder meg til å se det "live"

  SvarSlett
 18. Åh, fyyyy søren! Nå har du jammen fått det flott og pjaktisk rundt deg :D

  SvarSlett
 19. Du store som dere har jobbet! Det er jo ikke lenge siden dere flyttet inn her vel? Og så lekkert med terrassegulv i buer rundt natursteinsmuren. Som de andre over her, er jeg kjempeimponert.
  Dere har jo skapt et paradis i vannkanten!

  SvarSlett
 20. Det der ble virkelig bra :-) Superfint!!!Dere har virkelig stått på og ordnet masse :-)

  SvarSlett
 21. Kjempeimponert, her var det masse flotte, kreative løsninger. De flotte trærne er som skulpturer.. takk for at jeg fikk se..

  SvarSlett
 22. Det er morsomt når ideer tar form - og jeg er utrolig takknemlig for all den hjelpen jeg har fått for at ideene så langt er blitt realisert!

  Uten havevenner, irl og virtuelle, hadde dette nok blitt en lagt traurigere have!

  Tusen takk for masse kommentarer som inspirerer til mer haging.

  SvarSlett
 23. Mektig imponerende, Maria! Hva tusener av halvtimer kan gjøre, og estetikk har alltid vært din styrke, enten du har tryllet med søm, vev, interiør og de siste årene også eksteriør. Uteplassene vokser fram så fantastisk vakre! Og så gøy at tante E deler både hagegleden og pågangsviljen :). Jeg gleder meg til flere bilder!

  SvarSlett
 24. Blir så imponert over deg Maria, en forvandlingskunstner er du ♥

  Var så heldig å se din hage på Høybråten, den var flott men denne blir utrolig!

  Takk for titten - og ha ei flott uke videre!

  SvarSlett
 25. Noe så fanatisk flott, nei det var ikke feilstaving.
  Guri som jeg gleder meg til å se det!! Masse klemmer så lenge fra oss

  SvarSlett