fredag 31. desember 2010

Årets siste Finn-raid
Av mange grunner har jeg ikke gått amok med saker og ting siste halvåret. Mange gode grunner. Men i går ble jeg minnet på gamle synder, og tok en aldri så liten titt. Det første jeg så var bildet av en trist, liten benk som sto nesten helt alene i et kaldt, gammelt uthus. Stakkars. Jeg, og ikke minst Delphi, har medlidenhet med de som er litt dårligere stilt, og plutselig satt vi i bilen.


Den var litt mindre enn jeg forventet, benken, men noen mente at den var helt passe for lett hundeavslapning. Linselushunden er i sitt ess! Stoppen er fryktelig og krever total utskifting. Gullornamenter er kanskje heller ikke midt i blinken for meg, men den har Poootensiale. Helt sikkert!
Benken var ikke alene i det kalde og utrivelige uthuset på Hurum. Det var flere “skatter” som gråt sårt på årets nest siste dag.


DSC_0362 To taburetter.  Det blir det aldri for mange av, så selv om de ikke er av de årnlig gode og gamle, er de gamle nok.DSC_0363 Da jeg var hos MariO rett før jul, viste hun meg en flott, gammel havestol hun hadde funnet. Og i det gamle uthuset sto det tre! Med min nyervervede kunnskap var jeg ikke sen om å spørre om jeg kunne ta dem med. De er sannsynligvis begge varianter av Hermann Munthe-Kaas' stoler laget av
Christiania Jernsengfabrik. Noen mangler har de, men ikke mer enn at det er en smal sak å fikse dem. De er bare helt perfekte til hammocken og Margerittbordet!
DSC_0369


DSC_0361 Kunnskap er viktig. Ingrid har et blikk for detaljer, og gjorde meg oppmerksom på denne vannsprederen på bildet på Finn. Mannen var glad til for alt han slapp å kaste – og jeg ble den lykkelig eier av saken. Kanskje den virker også? vannspreder1

Rosinen i pølsen er dette lille skapet. DSC_0329

En barnevariant av et skatoll – 120 cm høyt. Et skrape-prosjekt av dimensjoner, men skikkelige materialer gjør det morsomt. Håper jeg. Større bilder om du klikker på dem!Delphi var ikke til å flytte – heretter skal jeg bytte ut godbiter med kamera når jeg trener innkalling.  Det der har hun iallefall ikke lært av meg!
DSC_0333

Så går det ubønnhørlig mot kveld. Nyttårskveld. 2010 har jeg ikke lyst til å lage noen detaljert oppsummering av – det er for langt mellom hva jeg forventet på disse tider i fjor og hva jeg har sett at skjedde i løpet av året. Ikke noe Annus Horribilis – men stille og fredelig har det ikke vært. Strandhus og flytting og mennesker som har kommet til og mennesker som er blitt borte. Og som den naive optimisten jeg merkelig nok fortsetter å være: 2011 har jeg gode forhåpninger til.  Da skal vi få det fint – ikke sant?

DSC_0334
Årets aller siste soloppgang over sydspissen av Bastøy

18 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Spennende fangst! Så fint å få se årets siste solnedgang fra dine kanter. Jeg har gode barndomsminner både fra romjulsdager på holke og blomstrende sommerdager i nabolaget rundt deg! Ha et godt og flott NYTT år!

  SvarSlett
 3. Tusen takk - om du er på disse trakter igjen, må du komme innom og teste stolene er sommerdag. Godt nyttår til deg :-)

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har fått tak i, men du har mye jobb foran deg.

  Lykke til med 2011. La oss tro at det blir et godt år.

  SvarSlett
 5. ÅÅÅh her var det jo mange skatter!! Den benken var jo knallfin!! Blir gøy å se.
  Godt nyttår!!

  SvarSlett
 6. Ja, Mari Anne, det er mye jobb om det skal bli bra. Men det kan kanskje virke med bare litt jobb også ;-) Lykke til med ditt 2011 - jeg gleder meg til flere blikk og skråblikk på det profesjonelle havelivet!

  Godt nyttår, Charlotte :-) Det var etpar Finn-skatter på dine trakter også - de er for langt unna for meg, så de ligger kanskje der ennå. Og jeg har fått inntrykk av at du har myyye ledig tid hehe

  SvarSlett
 7. Det blir spennende å følge deg inn i det nye året. Du har mange planer - hus, hage og møbler. Lykke til.

  SvarSlett
 8. Året som har gått har vært fylt av både oppturer og tunge nedturer, men 2011 blir fint.

  Din nydelige firbente venn skulle jeg gjerne ha hils på en gang. Håper hun ikke plages av fyrverkeri og ståk nå i disse tider.

  Takk for de fine innleggene du har gitt oss i 2010 og et Godt Nytt År til deg og dine.

  Mvh UnaCita

  SvarSlett
 9. Ja, plannivået er det sjelden noe å si på her i huset. Gjennomføringsintensiviteten derimot.... Godt nyttår til deg i bestemorshaven. Og lykke til med nyttårsselskapet - det så aldelses lekkert ut :-)

  Tusen takk, Una Cita. Delphi sover nå mens de første rakettene bråker. Jeg vet ennå ikke om hun skal være med meg, eller om jeg skal overlate henne til kyndige hundenaboer. Det er visst mangler i planene også..

  Tror du ikke vi kan lage et havetreff på vårparten? Nyttårsklem til deg :-)

  SvarSlett
 10. Så mye flott du har funnet, Maria!
  Det skatollet var nydelig. En kan gjøre mange gode kupp hos finn, det er helt sikkert.

  Godt nytt år til deg også!

  SvarSlett
 11. Godt nytt år til deg også, Marit. Jeg krysser fingerne for både flere Finn- og plantekupp fremover. Det er sol og varmegrader nå - kanskje vi klarer å kjenne at det skal komme en vår ... snart?

  SvarSlett
 12. Godt nyttår, Maria!
  Der har du fått deg mange timers arbeid - nei, jeg mener restaureringsmoro!
  Virkelig potensiale i Finnfunna dine. Klart du måtte redde stakkarene!

  SvarSlett
 13. Godt nytt år Maria :-)
  Så mye fint du har funnet.
  Tingene blir helt sikkert knallfine når du får herjet litt med dem. 2011 blir helt sikkert et bra år :-)

  SvarSlett
 14. Åhh dæ.en så mye lekkert da :))))
  Flott fangst!

  Og jeg ønsker deg et Godt Nytt år på alle måter!

  Og ja tid til en hageprat i 2011 MÅ det bli :)

  SvarSlett
 15. old is gold everything would be a nice memory

  SvarSlett
 16. just like a water fall ... let me know u all

  SvarSlett