fredag 6. september 2013

Hvitt og råsa - på en sommerdag i september

Sanguisorba Pink Brushes  tar pusten fra meg i dag. Hun er nok på hell etter å ha stått i blomst i mange uker nå. Fargen falmer fra rosa mot hvit. Det gjør den ikke mindre flott. To meter høy - og den øverste halvmeter'n er en tett blomstersky.
Sammen med henne står den hvite Sanguisorba tenuifolia var. alba 'albiflora'. Høyere, hvitere, med små blomster. De står begge på feil sted- men jeg synes de kler hverandre så godt - så de får finne en ny plass sammen.
Inne skogen står en annen hvit skjønnhet. Gentiana Serenity. Hvit, men med antydninger til blått i feltene mellom kronbladene. Kjøpt hos Peter Korn i fjor, og stor nok til å ta av en liten bit til IK i år. Endelig er det noe jeg kan gi tilbake. Haveglede på mange nivåer :-)

10 kommentarer:

 1. For en blomstring : ) jeg har den høye hvite men den er sein og vil liksom ikke helt i år. Kanskje til neste år?! Ønsker deg fin høst i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er merkelig at den Pink Brushes ikke er i annenhver hva bortover! Vi satser på at alle får mye sol neste år - jeg tror det er utslagsgivende. De som står inne i skogen er på langt nær så frodige!

   Slett
 2. Såå flott!
  Og det i hvitt og rååsa...

  SvarSlett
 3. De var rett og slett nydelige :D
  Hvilke herdighetssone har disse? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tigertina. Jeg tror tenuifoliaene iallefall har H4. Pink Brushes har jeg ikke sett for salg i Norge, men den har jo stått her over to ekle vintre nå, så superpinglete er den ikke.

   Slett
 4. Så lekre de er!...mot blå september-himmel...flott:)
  Gentiana Serenity..mmmm..nok en godbit:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er den ikke søt? Jeg hadde nok flaks som fikk den fra Peter Korn - han fortalte at veldig mange av Gentianaene hans hadde dødd denne vinteren.

   Slett
 5. Gosh så lekre Sanguisorbaene var!!
  Bra jobba!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lin. Særlig for jobbingspåskjønnelsen hehe

   Slett