mandag 30. september 2013

Ekstra fint med sol i september


Lukesjau under den røde lønnen i dag - og mange nye Pulmonariaer. Nå ligner det veldig på det jeg drømte om for tre år siden.Utsikt fra den nye plassen. Hit er dagliljehekken flyttet, men den er fremdeles litt sigen etter strabasene. Buen er fra Claus Dalbys kolleksjon for Bilka. Passende nedsatt på siste Danmarkstur. Den virker solid og ordentlig! og har fått både roser og duftclematis som jeg håper kommer voldsomt neste år.


Høstfargene siger på. Høstinnkjøpene også. Bedet rundt sirkelen fylles sakte opp. I dag er etpar Heucherella Kimono delt opp og gravd ned sammen med Sweet Tea og Stoplight i drivhusbedet. De vil forhåpentligvis gi litt høstfarger hele sesongen.
Det er slett ikke slutt på blomstringen. Både gress, roser og clematis står på. Og det er godt med knopper, så det er ingen grunn til å tro at det er helt på tampen heller. Ingen blå tall på Yrs langtidsvarsel heller, så det kan bli flere blomsterbilder utover.

14 kommentarer:

 1. Flott å se endringene hos deg, Maria! :) Og jammen godt det kommer flere planter i drivhusbedet så Delphi forstår at det er et bed.... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Elin. Delphi er en god grunn til å plante steder med åpen jord, ja. En annen er ugress...

   Slett
 2. Hagen din er bare SÅ fantastisk=) Den ble fin med høstfarger også. Fint med blomster i september, det er fortsatt mange her også. Det er bare å nyte=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi vil ha en laaang høst i år! Fint med høstblomstring, høstfarger - og jeg blir bare mer og mer glad i bladplantene som har farger hele sesongen. Spørs om det ikke blir noe mer snoking etter sånne utover gartnerihøsten.
   Jeg tok en virtuell Trondheimstur og skjønner at det er et blomsterhav hos deg ennå!

   Slett
 3. hage- dam- anlegget ditt er utrolig fint! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marco :-) Dammen er fin. Bekken derimot, har potensiale... men neste år, kanskje! Det er utrolig effektfullt med dam -selv om vannet ligger rett bak.

   Slett
 4. Nydelige farger i hagen hos deg nå. Du har mange fine plantekombinasjoner.
  Likte veldig godt det første bildet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du likte lønnebildet. Det er jo gjerne palmesypressen som får spille førstefiolin her :-)

   Slett
 5. Svar
  1. Mmm - du skulle forsøkt å ha have her syd :-)

   Slett