mandag 28. november 2011

Morgen etter stormenDet var ikke Berit som kom hit. Bare en svensk liten ettermiddagsstorm. Liten henspeiler på tiden den varte, ikke styrken. 20 sekundmeter er mye her inne i fjorden. Den kom rett etter at det var blitt mørkt. Jeg føler meg litt snytt - fikk ikke sett annet enn at de opplyste sypresspalmene hadde heftige trimøvelser. På under en time var den vekk.


Det var nok ikke bare sydsvensk heller, for den dro med seg noen blå temperaturer som har gitt et tynt islag på dammen og stiv bakke. Når solen kommer opp over Bastøy, kommer nok bakken til seg selv igjen. Det er ingenting i værmeldingen som tilsier frost.


Det er heldigvis begrenset med skader. Porten har blåst opp, og det ser ut som om den er blitt skjev. Om det er stolpen som har gitt seg litt, eller om det bare er et av beslagene, vet jeg ikke. Ennå. Er det stolpen, trekker jeg utsagnet om "begrensede skader" - det er myye jobb.


Drivhuset har mistet noen plater. Hvor de er blitt av er en godt bevart hemmelighet. Det blåste jo pålandsvind, og jeg fant dem ikke oppe i haven. Håper ikke de har seilt langt og skadet noe ved landing.

Den eneste fordelen jeg ser ved denne morgenstive bakken, er at jeg kan sitte her inne med god samvittighet. Grave må jeg jo vente med. Dessuten står det en sopptur på planen for i dag. Og traktkantarellen har heldigvis frysevæske innebygget - den tåler 3-4 kuldegrader.

Kaffen er klar - og jeg kan småskrive litt på den morsomme jobbfilen som ligger her og lokker meg vekk fra soloppgangen. Det er fantastisk å kjenne at MEen ikke knuger like hardt.

En nydelig dag venter oss alle!
6 kommentarer:

 1. Så godt at det gikk bra med deg og stormen. Ekstra godt å lese at formen er bedre :) Ha en kjempefin dag.

  SvarSlett
 2. Godt at formen er bedre, ingenting slår vel det:) Nyyydelige bilder:)

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Trærne på bildet under dette innlegget kan godt måle seg med dem litt lenger ned på siden. Skikkelig stemningsfulle bilder.
  Vi fikk nok litt av den samme blåsten, bare en kort visit!
  Heldigvis har Herren i huset festa drivhusvinduene godt med silikon siden de falt sammen under tyngden av snø to år på rad. Det er ikke problemet nå!
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 4. Høres bra ut at du har en bedre dag. vi kan heller ikke se noe særlig etter stormen, men Henrik Ibsens leketre gikk i bakken,ikke langt fra der vi bor. Ha en fin uke.

  SvarSlett
 5. Du verden, tok vinden virkelig så kraftig i, hos deg? Det blåste adskillig mer enn normalvind her også, men ser ingen skader. Håper det ordner seg med både port og drivhus hos deg!

  SvarSlett