fredag 7. januar 2011

Frøken Frost


Flotte dager. Etter nyttår har det vært tre påskedager, med sol og tilhørende drypping fra taket. Andre dager har vært vinterdager, med snestorm og ville fonner. Jeg liker denne variasjonen mellom årstider. Frem og tilbake mellom vår, høst og vinter gjennom uken.
Inspirert av Moseplassens Frøken Frost-konkurranse tok jeg kamera med på tur. Og hadde mye å kose meg med langs stranden sydover mot Ynglingeættens siste hvilesteder.

Frøken Isfot sendes herved til Moseplassen. Hun ligger og spreller over frossen tang og har gnagsår av solstråler.


DSC_0348

Isen legger seg tykk på langgrunna ved lavvann og nordlig vind. Og sprekker opp når vannet kommer tilbake med høyvann og sønnavær. Det er fristende å seile. Bare litt. Frøken Matros og jeg seiler en begrenset vals…
DSC_0380

Alle stadier av is. Jeg kom over et felt med de fineste iskniplinger. 100m2 kniplinger er ganske imponerende.
DSC_0403

Ute på en brygge hadde det gått hardt for seg. Rugleis som ikke inviterte til å forsøke å balansere på. Selv frøken Matros holdt seg på ærbødig avstand.
DSC_0459

Her er det fint å bade om sommeren. Ikke like fristende nå. Stenene ser ut som sorte, frosne seler som er skylt nesten opp på land.
DSC_0341

Hjemme igjen til mitt lokale Nordishav, Nordvestpassasjen og Baffinland. Måtte seile litt til før vi tok fornuften fangen og gikk inn i haven og rigget oss til med kaffe og pære. Kaffelatte til meg, og pære til Frøken Matros.

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder!

  SvarSlett
 2. Vakkert ! Vakkert! Vakkert !

  SvarSlett
 3. Flotte vinterbilder. Enda en påminnelse om hvorfor jeg er glad for at vi har ulike årstider. Jeg holdt på å glemme det helt mens jeg lengtet til vår.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Det var nydelige vinterbilder!!!
  Jiipi du er blitt en goood fotograf og med dine tekster så er det fryd å lese.
  God helg.

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder! Isfoten var kjempefin.

  SvarSlett
 6. Fine bilder! Spennende med både nærbilder av rugleis og utsikten over Nordishavet ditt, det var nesten så jeg kikket etter isbjørner!

  SvarSlett
 7. Nu! har jeg endelig kommet meg ut for å utforske den siste dagens bidrag... Og herlige bilder Maria :D
  Både mannen og jeg er dødsmisunnelige på nabolaget dit!

  Og gratulerer med å ha levert, og i tide, og uten purring ;) *klem*

  SvarSlett
 8. Dårlig med isbjørn, desverre. Til gjengjeld er det få rabiesrever også ;-) Nå står regn og vind rett på og lager sikkert nye, flott isformasjoner til neste tur!

  Ja, Anne, jeg er litt stolt selv også. Tidsfrister er ikke noe for meg! Gleder meg til det blir storveis besøk :-)

  SvarSlett