lørdag 11. februar 2012

Lilla X-factorAlliumblomstring er noe helt spesielt. 

Allium Purple Sensation er hovedingrediensen. Lett å få tak i, lengeblomstrende og intens i fargen.  Dessuten er den billig, siden den ofte er representert på Plantasjens 70% løksalg sent på høsten.
 I tillegg til Purple Sensation er det satt endel Allium Gigantheum og Allium Christofii. De kom på forsommeren de også, men desverre ikke samtidig, slik jeg hadde håpet. De lange, lange stenglene til Gigantheummene vokste i to uker etter at jeg trodde de var klare for blomstring.


Allium Christophii kom sist. En drøy uke etter gigantheummen. Men med sine store stjerner var den en nylig lilla trøst ettersom Purple Sensationene langsomt fadet ut og ble spennende trillrunde frøstativer.

Dette er blomstringen i Strandhushaven sommeren 2011 - den første løk-sommeren. I høst ble  det satt omtrent dobbelt så mange, og jeg gleder meg til neste blomstring allerede. Slutten av mai, begynnelsen av juni - det er slett ikke lenge til!
På Moseplassen finner du resten av alle de lilla blomstene


17 kommentarer:

 1. Dette er helt klart en verdig kandidat!
  Jeg må nok sette noen flere slike til høsten!

  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 2. Å for et vakkert skue, fantastisk flotte farger bildene. himmelblå og dyp lilla. X-faktor!

  SvarSlett
 3. Praktfulle Allium! Jeg har nok ikke så mange som deg, men gleder meg til blomstring. Tror jammen jeg må kjøpe flere til høsten.
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 4. Denne vekker oppsikt når den blomstrer, og med så mange som du har, blir det et syn for guder! Tror jeg må få med meg 70 % salget i år! Christophi er heller ikke så verst!
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 5. Allium er favoritter om våren, de gir stuktur, høyde og blir et flott blikkfang:) Noe bildet ditt viser veldig godt:) Lykke til:)

  SvarSlett
 6. Så flotte! jeg er fortapt i denne vakre Allium! Har plantet mange i høst så jeg gleder meg vilt til blomstring!

  SvarSlett
 7. De skjønne, runde ballene er jeg kjempeglad i, man ser godt hvorfor av bildene dine! De er fantastisk dekorative og trofaste slitere i bedene. En vinner :)

  SvarSlett
 8. Får aldri nok av planterikets svar på fyrverkeri!

  SvarSlett
 9. Utrolig fine bilder! Allium står øverst på ønskelista mi, men fikk dessverre ikke plantet noen i fjord, det angrer jeg litt på nå når våren nærmer seg... Takk for tips om ulike Allium sorter!

  SvarSlett
 10. Vakre bilder av yndlingsfarge og blomst ♥

  Ser her at jeg har alt for lite av løken hmmm må nok gjøre noe med det til høsten!

  SvarSlett
 11. Dine vakre Alliumbilder tok helt pusten fra meg. Jeg elsker disse høyreiste plantene og har selv mange av de i hagen. Og noen nye blir plantet hver høst. Et nydelig lys i bildene dine. Vakker lilla mot sommerblå himmel. En lilla favoritt, lykke til!

  SvarSlett
 12. Dette var flotte bilder. Har en variant selv, men du foreslår jo mange andre - og til sammen blir det enda lengre blomstring. Tusen takk for tipset, og takk for koselig komentar. :)

  SvarSlett
 13. Fantastiske bilder av flotte blomster.

  Lykke til i konkurransen. :)

  SvarSlett
 14. Lykke til i finalen! Jeg har stemt på deg og din vakre lilla blomst! ;))

  Klem, Turid

  SvarSlett
 15. Det var alliumen sinn det! Jeg pleier også å frotse i disse når de kommer på salg på høsten. Lykke til i finalen!

  SvarSlett