mandag 20. februar 2012

Finale X-factor for blomsterPå Moseplassen har det de siste ukene blitt arrangert X-factor. For blomster. For meg har det vært et morsomt incitament for å se gjennom sommerens blomsterbilder, og drømme meg bort med nye planer og gamle minner. Ikke bare med egne minner. I løpet av de åtte rundene kom det inn 780 bidrag. Det er vanvittig mange sommerminner - og jeg har hatt gjensyn med kjente og ukjente bilder på "mine" blogger og dessuten funnet den ene spennende bloggen etter den andre når jeg har tittet rundt.  Så mye blomsterbilder midt på vinteren - bare deilig!

Nå har en jury plukket ut 24 av bildene, og Moseplassen har finaleavstemning. Ett av mine bidrag er med i finalen. Det er jeg litt stolt av! Min allium sammen med alle de andre nydelighetene. Du kan stemme på den, og alle de andre, om du trykker på denne lenken til Moseplassen, eller på X-faktorsymbolet nederst i denne bloggposten.

 


Den lilla alliumblomstringen er et av høydepunktene i Strandhushaven. Jeg har puttet ned løkene tett i tett, og drømmen er at de skal formere seg selv. Jeg bidrar med gjødsel, men til jeg ser at de faktisk blir flere, kommer jeg til å sette nye hver høst. Jeg vet at man kan så frøene, men det krever en tålmodighet som jeg ikke har ennå. Forsommer uten alliumblomstering er forsommer uten alliumblomstring. Skjønner?
Mine innlegg til X-faktorkonkurransen finner du 14 kommentarer:

 1. Gratulerer og lykke til med en velfortjent finaleplass. Dersom disse bildene ikke hadde kommet med i finalen... ja da hadde jeg blitt skuffet :-)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med finaleplass. Du fikk min stemme.

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med finaleplassen og et flott bidrag!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med den flott finalekandidaten!!!
  Jeg ble også veldig overrasket og glad og stolt over å ha blitt plukket ut blant så mange flotte innsendte bidrag.

  Lykke til !!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer, det var vel fortjent. :) Nydelige bilder.

  SvarSlett
 6. Gratulerer! Den var nydelig og majestetisk ;) Lykke til. Anita;)

  SvarSlett
 7. Superflott kandidat! Jeg har selvsagt stemt på deg og håper du vinner!

  SvarSlett
 8. Gratulere med finaleplass!

  Bildene dine av allium er helt herlig! Den har selvsagt fått en stemme av meg :-)

  SvarSlett
 9. Dette var mange hyggelige kommentarer :-) Tusen takk.

  Det er fint med den avstemningen at man kan stemme på flere - det er jo så mange flotte!

  SvarSlett
 10. Neimen, gratulerer så mye med finaleplass så langt! Riktig forlokkende bilder av en utholdende og flott blomst!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med finale-plass:)
  Allium er et must...fantastisk plante...mine har sådd seg selv...men det tar vel evigheter før det blir en ny plante....
  Glasskuppelen syns jeg du skal kopiere...fin er den og plantene trives under:))

  SvarSlett
 12. Å! Så nydelig allium. Og så lurt å plante dem tett-i-tett. Jeg plantet mine i en rekke - akkurat nå forstår jeg ikke hvorfor, men det virket vel fornuftig der og da. De har selvsådd seg noe, men plantene blir mindre år for år. Men for en glede å oppleve de staselig blomstene og se nøyere på detaljene. De er kunstverk.

  SvarSlett
 13. Å! Så nydelig allium. Og så lurt å plante dem tett-i-tett. Jeg plantet mine i en rekke - akkurat nå forstår jeg ikke hvorfor, men det virket vel fornuftig der og da. De har selvsådd seg noe, men plantene blir mindre år for år. Men for en glede å oppleve de staselig blomstene og se nøyere på detaljene. De er kunstverk.

  SvarSlett
 14. Hei Maria:)
  Takk for kjempehyggelig visitt:)))
  Godt den ene kan få et fosterhjem...så lenge:)
  God helg og kos dere i vårværet:))

  SvarSlett