søndag 5. februar 2012

Gul? Jeg liker da ikke gult??


Moseplassens X-factor går videre. I dag er det gule blomster. Jeg liker jo ikke de gule. Det vil si, jeg liker ikke løvetann i plenen. Det tok noen år før jeg skjønte at det var visse begrensninger i den gule ikke-likingen, men en eller annen forklaring måtte jeg jo ha, siden det stadig dukker opp nye gule soler rundt i haven.

Denne hesten er en Iris germanica, skjeggiris, men jeg er ikke i stand til å huske navnet. Lys, lys gul- gulgrønne tegninger og gult skjegg. Har du navnet, er jeg glad for å få hjelp!


Det dukket opp en stor bukett gule blomster på min tur gjennom albumengen. Dagliljer selvfølgelig. Og en tulipan. Og keiserkroner, Frittilaria imperialis. "Sjøblomster" teller vel ikke med, men Via Solaris forsvarer sin plass i den gule buketten! For ikke snakke om den gule med det praktfulle bladverket og det nesten skremmende navnet : Heliopsis helianthoides lorraine Sunshine. Hadde jeg funnet et bedre bilde ville hun vunnet lokalkonkurransen. Hun er forøvrig ett av mange vellykkede broketbladetkjøp fra Idehaven.  Alle bildene blir større om du klikker på dem.


Da er det trofaste Graham Thomas igjen. Dette bildet er tatt sent på høsten, midt i november. Og han holdt på en god stund til. Rosen er David Austins hyllest til den engelske rosemannen Graham Stuart Thomas, som døde i 2003. Rosen Graham Thomas er tatt inn i det celebre selskap av " Rose Hall of Fame"


9 kommentarer:

 1. Jeg blir skikkelig bløt innvendig. Dette trenger vi se nå når all verden ellers er hvit

  SvarSlett
 2. Åhh tusen takk! Der fikk jeg historien om rosen også! Nydelig bilde! Den første blomsten minner om et hestehode:-) Men hva den heter, kan jeg ikke hjelpe deg med. Artig var den! Jeg er heller ikke så fryktelig glad i gule blomster. Et fint knippe du har her av de gule.
  Ha en fin-fin søndagskveld!!

  SvarSlett
 3. Jeg elsker Iris, og din gule var skikkelig lekker=) De andre var også veldig søte, men den rosen tok den gule kaka=) Ha en fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Takk! Det er noe med det gule - for mange av oss...

  SvarSlett
 5. Helt fram til i fjor trodde ikke jeg heller at jeg likte gult, men........

  SvarSlett
 6. Godt å lese at det ikke bare er meg som sliter med det gule i hagen. Jeg har et ambivalent forhold til gult. Jeg liker det noen ganger og så liker jeg det ikke. Flotte bilder du viser frem. Irisen var nydelig!

  SvarSlett
 7. det er bare til å innse det, vi liker gult allikevel, vi har bare ikke innsett vårt eget beste ;)

  SvarSlett
 8. Jeg hadde veldig sansen for den sjøblomsten. Anemone? Sjøanemone? Det er da noe som heter det...

  SvarSlett
 9. Jeg liker heller ikke gult, trodde jeg..

  SvarSlett