tirsdag 17. oktober 2017

Clematis - på tampen

Noe av det fineste jeg vet er clematisblomstring. Fra tidlig vår til sen høst - store, vulgære, fylte. Lette tynne, sarte. Og alt imellom.

De trenger litt stell,  og de er primadonnaer. Sesonger uten tilsyn har vært dødlig for mange.  I dag har jeg fyllt på men litt høstsalg fra Rom.

Rom er clematiselskernes mekka - de har mange, fine, spesielle - og dyre.  I sommer oppdaget jeg at det er uventet godt utvalg på Hesleberg også.  Det er blitt bedre tider for clematisinteresserte som vil inspireres der og da. Egenimport av planter er på den annen side blitt mer styrete.  Så vi er like langt?

Her er dagens lykkeliste:

Clematis viticella Wonderful, 3 meter, rosa, juni-oktober.Clematis viticella Emilia Plater, 2-3 meter, lyslilla, juli-oktober.Clematis patens Paradiso, 2 meter, rosa med mørkere kant, juni-juli.Clematis viticella Kaiu, 4 meter, lys rosa, klokker, juni-september.Clematis patens Green Passion, 2 meter, fylt lysgrønn, juni-juli.Clematis viorna Peveril Peach, 2 meter, lys rosa, lukket klokke, juni-september


(Bilder fra nettbutikken)

Så har du en ledig vegg, eller stamme, eller skråning - så gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Nå :-)

7 kommentarer:

 1. Det kan ikke bli for mange av disse finingene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, så det ble en til. Bare en til! En Sea Breeze. Måtte jo bare ha den ;-)

   Slett
 2. Så nydelige de er alle sammen! Green Passion var grøsselig lekker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er lekker - men den må vel stå så man kommer helt inntil - ellers synes det ikke at det er blomster i det hele tatt.

   Slett
 3. Hei. Nydelige clematiser. Green passion var lekker. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk - fine havedager nå. Og så en regnpause i vente. God kveld :-)

   Slett
 4. Ikke særlig lurt å bruke bilder fra nettbutikken, nei. Jeg får legge ut nye bilder når de blomstrer til sommeren. Å - jeg gleder meg til sommer.

  SvarSlett