tirsdag 14. april 2015

Hjelpes - det er kanskje slutt på tålmodighetsbehovet!

Jeg har aldri sett på meg selv som et tålmodig menneske. Og jeg hadde aldri, aldri, aldri trodd at dette huset skulle se likedan ut i så mange år. Ikke bare likedan - malingen løper ned av veggene selv, så det ser enda verre ut. Det er en grunn til at bildene i bloggen omsorgsfullt bare tas mot vannet eller ned i bedene, aldri mot huset.  Det er ikke bare bildene; jeg ser på huset så sjelden jeg kan, jeg også. Storthujaen forsvant rett etter overtagelse vinteren 2010, men huset ser likt ut enda.

Jeg har forsøkt! Det gikk med adskillig frustrert energi da jeg hyret inn en arkitektdame fra Tønsberg for noen år siden. Det var det jeg trodde jeg gjorde - men det var mannen hennes som plutselig tegnet i vei. Romskip var ikke bestillingen, men det heftet ikke for ham. Man må jo ha respekt for huset og dets egenart og dessuten kunne ikke konstruksjonen av slike hus tåle et oppløft slik jeg ville ha. Sa arkitektmannen, som det ikke var mulig å få til å slippe sin arkitektkones oppdrag. 
Det var tragikomisk å få tegningene fra kommunen. Originalene. De har 1952-versjonen av det oppløftet jeg ønsket meg. Så da er det vel mulig likevel! En runde i forliksrådet måtte til for å bli kvitt romskipelskerne. Anbefaling: Styr unna Syd Arkitekter! 
Dette er bestillingen. Nå håper jeg det endelig kan skje noe, så jeg i løpet av etpar/noen/endel måneder kan rette kameraet mot huset uten å få stive kjever og tårer i øynene. At jeg kan være inne uten å dele stuen med snefonner, og slippe å tørke vann fra gulvet i første etasje når det regner. At kottet som har æresplasseringen i midten i annen etasje skal byttes ut med et soverom med den aller fineste utsikten i hele verden. I hele min verden, iallefall. I morgen skal det skrives kontrakt. Jeg synes det er helt surrealistisk. Tenk om det virkelig skal skje noe! Hjelpes!


19 kommentarer:

 1. Oi, ser at du har store prosjekter på gang. Såååå spennende=) Gleder meg til å følge med på hva du vil finne på nå. Lykke til=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er - økonomisk - det største jeg gjør i livet - bortsett fra huskjøp! Takk for gode ønsker, Vibeke :-)

   Slett
 2. Å! Så helt herligfantastisk! Takk for fin tekst og spennende bilder. Gleder meg til å følge med videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for entusiasmen, Gerd! Jeg trenger den fremover.

   Slett
 3. Det blir så spennende å følge med - både underveis og når det blir ferdig (Så ferdig som et hus kan få blitt vel å merke). Jeg akter å følge med med jevnlige personlige inspeksjoner i tillegg til oppdateringene som kommer på bloggen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Inspeksjoner mottas med takk - selv om fysisk innsats må påregnes ;-)

   Slett
 4. Så fint det kommer til å bli! Jeg forstår godt du ønsker å ta vare på husets egenart selv om du vil bygge ut. Håper alt heretter går knirkefritt for deg så du får huset slik du ønsker det :-D
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tusen takk! Knirkefritt er planen nå! Kommunen og naboene og snekkerne - helt til skallet er ferdig!

   Slett
 5. Store planer son settes ut i livet er både gøy og skremmende :) Gleder meg til å følge prosjektet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skremmende er ordet! Selv om jeg har tenkt på det nesten hver dag i fem år! Jeg håper det blir mange nye husposter å legge ut fremover.

   Slett
 6. Dette blir kjempebra :-)

  SvarSlett
 7. vi er akkurat ferdige med å bygge om vårt gamle hus, det tar tid, lang tid, men det er så verdt det!!! Lykke til!! (vi hadde en flott arkitekt (numme arkitekt i Stavern)) Regn med at det blir kaos i hagen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skulle jeg visst - jeg ville heller hatt en flott arkitekt ;-)
   Ja, kaos blir det - inne og ute. Jeg tåler det. Og det er ikke hele huset - det er bare tak og vekker og vinduer og dører... bare.

   Slett
 8. Wow!
  (Men du er ikke akkurat uvant med prosjekter)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prosjekter er gøy! Så store prosjekter hadde nok vært mer gøy med mer deltagelsesmulighet. Nå håper jeg at jeg har funnet en flott snekker!

   Slett
 9. Så utrolig spennende! Jeg gleder meg til å se bilder av resultatet etter som det skrider frem :-)) God vår ute og inne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det første bildet i serien er en huseier. Akkurat nå er hun utslitt, men lykkelig, og tror hun har funnet noe så uvanlig som en ryddig og yrkesstolt snekker som mener at man må bygge tillit - og hus. Trodde ikke sånne fantes, så jeg er selvfølgelig litt skeptisk fremdeles. God snart helg :-)

   Slett
 10. Åhhh så morro Maria!
  Endelig!!!

  SvarSlett