søndag 11. august 2013

Kveldstur rundt i haven


I kveld ble kameraet med på haverunden. Det betyr overskudd. Overskudd til å gjøre noe med bildene etterpå - og forhåpentligvis litt nytt overskudd av å kunne dele turen med noen - og lagre minner for bruk og gjensyn siden. Siden jeg er trefokusert for tiden, er det mange bilder fra skogen. "Skogen" er kanskje bedre, for det er jo ikke store plassen.


Klikk på bildene for å få dem større!Det er blitt hvitt i vårblomstbedet nå. Noen Hydrangeaer har sagt takk for seg, men paniculataene er trofaste. Og Hostaen Patriot gjør seg godt i kveldingen.


Sommerens innsats ble gjort på tre kvelder - rotet ved drivhuset er borte og en Sittesirkel til varme dager er oppstått. Planting pågår!
Det blomstrer. Clematisene kom sent, men godt.
Her er C. viticella Minuet og C. Ville de Lyon.Blodtopper foran palmesypressen. Sanguisorba tenuifolia var. alba "Albiflora" og Sanguisorba "Pink Brushes".

Inn i skogen fra ulike vinkler. Til høyre står Acer tegmentosum i spenn - planen er at det skal bli bred og flat. Se på de nydelige nesene og mønsteret på stammen. Danskene kaller dem slangsskinnsmønstrede. det var nok til at jeg nå vil ha alle med stammestriper!


Oppstammet Stewartia, nedklippet etter vinteren foran sittegropen med stokken som kom med vinterhavet. Sølvpil, Salix alba Sericea vokser så det knaker. Toppskuddet brakk så det er en spennende stammefletting som skal være utgangspunktet for et tak over sittegropen. Det grønne treet er Morbær. Det har ikke blomstret, så jeg vet ikke hvilket det er. Ennå.

Vibornum, Acer, Hydrangea og Mangolia. Til høyre en hvitbroget Aceren er Simon-Louis Freres. Den blir lett svidd i solen, men er uansett et blikkfang med fargene som endres ved bladnervene. Den har de mest fantastiske rosa nyskuddene.

Til venstre en liten kastanjesak som "blomstrer" med en kaskade av tynne blader. Navnet kommer når det blir lyst ute....


Stier i skogen. Catalpa til høyre, Fagus sylvatica Purpurea Pendula til venstre på vei ned mot drivhuset. Alle hyllene, Sambucus, på venstre side og kastanjer til høyre. Det er to av dem, frøhetent fra Botanisk hage i Oslo. Venninnesådd! Litt uklart hvilke det er - de er kanskje store nok nå til at vi kan finne ut av dem. Tempeltre, Ginko biloba, foran.
Dagliljehekken på høyre side av Langaksen må flyttes, så det blir noen flere kvadratmetre til skog. Det er jo mange trær på vent nå. Bildet er ment å vise før hekkfjerning. Nytt bilde i morgen kveld - forhåpentligvis mer skog!

Og turen ble avsluttet på trappen.Med en latte. Som den pleier. Noen har glemt igjen ballen på terrassen. Det er fremdeles sommer.14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk Arne. Vi er litt priviligerte, vi som har så fin hobby ;-)

   Slett
 2. Herlig!
  Kommer innom på min neste Tønsberg-tur! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ikke akkurat ut som en trussel ;-) Velkommen skal du være!

   Slett
 3. Så vakkert. Takk for kveldsturen.

  SvarSlett
 4. Jeg blir overveldet at å være med på hagevandringen din, og inspirert til å plante enda mer selv=) Hagen din er fantastisk! Jeg mangler ord! jeg blir gjerne med på flere vandringer=) Håper alt står bra til med deg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir nok flere turer, Vibeke, også for de som er for langt unna til å brøyte seg vei i skogen selv. Fikk en liten titt i drivhuset ditt her om dagen - skulle gjerne sett det i virkeligheten en gang. Ønsker deg fine sluttenavsomemrendager i haven :-)

   Slett
 5. Veldig vakkert og flotte fotos av vakkerheten. Nyt de deilig sensommerdagene.

  SvarSlett
 6. Så utrolig mye spennende du har i hagen din! Mye nytt som havnet rett inn på "Må ha" listen min! :-D
  Du spurte meg forresten om en gulbladig klematis jeg har i hagen min. Ja, bladene har vært gule hele sesongen, men for å være ærlig har jeg ikke registrert dem så mye før den plutselig kom i blomst nå. Den står i en ganske neglisjert del av drivhushagen ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin sommerdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Stein. Du får sjekke om noe av tingene på Måha-listen kan ordnes ved deling. Jeg er ikke så god på stiklinger, men det er du kanskje selv?

   Slett
 7. Stakk en tur innom hagen din nå jeg, så fint du har det :)

  SvarSlett
 8. Du har det virkelig fint, og du må være flink som får til alle disse spennende vekstene. Tenk, Morbær!!! :) Imponerende.

  SvarSlett