mandag 21. januar 2013

Vinterhaveaktivitet


Det er ikke noe pågående havearbeid i haven nå, men jeg har et ekstra nært forhold til den for tiden. Ikke bare er den blikkfanget her jeg sitter til lading mye av tiden, den er også blitt et yndet tegneobjekt.Nei, jeg kan ikke male. Jeg skulle gjerne ført en våt pensel med sarte farger over tykke ark, men det blir det ikke noe skikk på, desverre. Nå er haven tegnet med mus på skjerm - som en bivirkning av lek med 3D-husmodeller i Googles gratisprogram Sketch-up.
Skisse heter det nok, når ingenting er nøyaktig. En dag skal jeg gå rundt i haven og måle. Det er opplagt at det må til. For effektene er veldig fine - jeg kan snu rundt og se haven fra mange vinkler. Dra litt i en hekk og se hvor høy den må være for å skjerme, hvor lav den må være for å gi innsyn og utsikt. Og det er nok kjappere å lage bed her - kanskje jeg kan gå fremtiden i møte med litt færre flytte-bed-planter. Flytte-planter-planer, det vil nok skulle foregå uansett.

12 kommentarer:

 1. Synes jeg skimter en flott sommerpaviljong...
  Dette programmet må jeg jammen laste ned og leke med :-)

  SvarSlett
 2. ÅJa, Irene, det hadde vært supert med noen å utveksle erfaringer med! http://www.sketchup.com/download/ .... *skyver...*

  Sommerpaviljong heter garasje. Det er ikke plass til den lenger opp, og med glass i kan den erstatte teltet fra i fjor. Bare mindre. Men det blir jo ikke regn, så det går vel bra :-)

  SvarSlett
 3. Hei Maria. For en jobb du har nedlagt i sketchup prosjektet! Det blir jo kjempefint! Jeg lastet programmet ned og forsøkte meg på noe lignende for noen år siden, men problemet mitt var at jeg ikke hadde tatt mål på noen ting. Det ble derfor nesten umulig å få proposjonene riktige ;-) Nå bør jeg kanskje forsøke meg igjen! Jeg ser du har laget alle planter og trær selv? Tenkte jeg skulle tipse deg om at du kan laste inn det meste av planter, hagemøbler, drivhus og annet fra ferdige maler. Kanskje ikke viktig for deg nå siden du alt har formet hagen og innholdet, men det er fint å vite for andre som leser blogginlegget ditt - og ønsker å teste produktet. Da er det jo mye mindre tidkrevende å lage en så forseggjort hage som din ble! :-D
  Takk for inspirerende innlegg!
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. De svenske kommunene har kanskje digitale kart tilgjengelig på samme måte som norske? Da får du iallefall tomten og vannet og husene. Og kotene, ikke minst! Men resten må jo plasseres. Og du har jo etterhvert fått endel saker og ting rundt forbi :-)

   Det er lenge siden jeg sjekket de galleriene med ting - sist jeg forsøkte fant jeg ikke noe som var skalerbart - og uten å kunne hale og dra i bredder og høyder, gjør de ikke helt jobben sin for meg.

   Jeg håper du også forsøker igjen - det blir jo snart en hel diskusjonsgruppe dette!

   Slett
 4. Se der ja!
  Det ble slik jeg trodde når du forklarte, men veldig flott å se det slik!
  Bra jobba!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lin. Naturtro er ikke akkurat ordet - men dette blir en form for kubistisk have. Har man Klee og Braque som forbilder, blir det lett sånn ;-)

   Slett
 5. Så flott plantegning da! Imponerende, og veldig interessant. Har nemlig både en hage og et hus som skal gjennom endel forandringer etterhvert. Regner med at programmet kan brukes for planlegging innomhus også? Må se nærmere på det der :O)

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Sketch up er strengt tatt mer egnet til hustegning enn til haveplanlegging. Vi får utveksle erfaringer :-)

   Slett
 6. Dette så jo veldig flott ut! Jeg er imponert over alt du får til :)

  SvarSlett
 7. Tror du kommer til å få det akkurat som du ønsker deg:) Til og med oppløftet på huset har du tegnet inn.) Håper jeg får komme og se når du blir ferdig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper ikke du har tenkt å vente til alt er ferdig - det blir det neppe noengang ;-) Bare å stikke innom!

   Slett