onsdag 12. september 2012

En plan er en plan er en plan. Revidert!


Jeg skulle bare.............

plante ett av de små trærne jeg måtte flytte fordi de sto for tett ned mot badekarsumpen (usynlig bak første kohort med trær).  Den hvitvariegerte bjerken, Betula nigra "Shilo splash" ville passet fint bak morbærtreet (det nærmeste med brun stamme). Det var vi helt enige om, besøksgartneren og jeg. Klang, sa spaden. Gull, tenkte jeg. Sten!  Den må opp.

Men det var lettere sagt enn gjort. Den ble bare større jo dypere jeg grov. Når Muhammed ikke vil komme til fjellet (les: når stenen ikke vil opp i haven), må fjellet komme til Muhammed (les: må haven komme til stenen). Altså ble det mer graving. Mye mer graving.

Nå ligger det jordhauger rundt et stort hull i denne delen av skogen. Planen er fin:  Et hull med benk så man kan sitte og se bortover skogbunnen. Gjerne med litt tett beplantning rundt, mose/timian/tredebregner på "gulvet", kanskje et segl over - et nedgravd, bortgjemt, lite studiekammer! Med gjennomgang. En trapp i hver ende. Jeg ønsker meg plutselig noen vanntette bokser. Store nok til en bok og/eller en flaske og/eller noen glass og/eller stearinlys og/eller tenner. Eller kanskje to bokser.

Da blir det ganske store skogbunnsfelter som blir synlige nedenfra. O, lykke!  Det finnes jo såååå mange nydelige nærsyntlundplanter.


Det er bare litt graving igjen......................

9 kommentarer:

 1. ...og vips en ny plan! Eller: Veien blir til mens man graver. (Er i uforbederlig ordtullehumør i dag).

  Helt sikker er det, at noe fint kommer ut av dette :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å si at hagen blir til mens man sår, men den blir absolutt også til mens man graver. :D

   gleder meg tli å se ferdig resultat her!

   Slett
 2. Det høyrest veldig flott ut og blit heilt dikkert det.......men den steinen???....må det nok nokre svære musklar til for å få opp :))
  Lykke til!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen ganger må man bare innse at slaget er tapt, ja. Den vant, denne stenen!

   Slett
 3. Høres ganske kjent ut det med steinkolosser akkurat der det skal plantes :) Å woodland høres lekkert ut, håper det blogges :)
  Ha en nydelig torsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Woodlandet skal sikkert blogges - men først må det jo lages. Godt at det er høstsalg :-)

   En god dag til deg også :-)

   Slett
 4. Ja, planer er til for å endres, det vet jeg alt om. Godt at hagingen er så fleksibel ;-) Kanskje du finner gull midt i gravingen også? En vet aldri...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har rett, som vanlig :-) Det dukker opp mer gull i hullet! Noe får jeg opp, noe så stor at det må bli liggende. én er fristende å ha som benk, men det blir vel litt i kjøligste laget å sitte på sten.

   Slett
 5. -Dypt nedi jorda -(men ikke under) med stein og muld-
  -Sitter jeg og -mediterer i mitt lille tenke-hull.-- -

  Lykke til,Maria!  SvarSlett