tirsdag 13. september 2011

Et verdig byggverk
Pumpehuset er ett av en hel serie småhus til havebruk
Når man har dam og pumper og lys og renseanlegg, blir det ofte mange stygge plastsaker som skjemmer haven. I min forrige have bygget jeg et lite hus i to etasjer til plastskrammelet. I første etasje sto en utestrømtrommel, kontakter og trafoer i noe som engang var en pen rekke men etterhvert lignet mer på spagetti, og annen etasje sto renseboksen og UV-lyset. Vannet ble pumpet opp fra dammen, gjennom første og anen etasje, ned gjennom lys og filter og ut på planken.Huset er bygd av restematerialer. Biter av 2x4 er reisverk. Taket er impregnert, veggene er rupanel  og planken som vannet renner ut på er rekved fra Dønna. Klart det er viktig å ha et gjennomtenkt materialvalg. Taket er et lokk som kan tas av, og den ene av veggene i første etasje er bare festet med vingemuttere så den lett kan tas av. Sant å si kom aldri vingemutterne på plass, de ligger fremdeles i posen sin i kjelleren, men det virket med bøyde spiker også.

En veranda, vestvent, men en flygende beboer.


Også planken har “folk” på – til besøkende småbarns fornøyelse.  "Folkene" kommer til sin rett når mørket faller på...

Vanngardinen med lys på er noe jeg virkelig savner, og heldigvis er mulighet der for å kopiere meg selv. Idéer er jo fritt vilt, og hensikten til Moseplassens samling av byggverk.
Og bare for å ha nevnt det, pumpehuset er så langt det eneste av småhusene som er realisert. Men det er rett før det kommer et til...jeg kjenner det på meg !

Alle bildene er klikkbare. Ikke alle bildene er tatt av meg, og derfor er det fint om du ikke gjenbruker dem.

7 kommentarer:

 1. Magisk stemning! Forstår godt du savner dette!

  SvarSlett
 2. Ja, det har du helt rett i -- det blir litt magisk med opplyst vann.

  Det er heldigvis veldig fort gjort å lage et nytt :-) Rekvedplanken tror jeg at jeg fikk med på flyttelasset

  SvarSlett
 3. Hurra!
  Supert gjennsyn med norges fineste pumpehus :D

  Finfint bidrag til konkurransen, så mye finere enn en sort plastboks da.

  SvarSlett
 4. Heisann!

  Spennende prosjekt, og så liker jeg øyenstikkeren ekstra godt, da ;:OD)
  Du får en stemme av meg!

  SvarSlett
 5. Så hyggelig, Anne! - jeg vurderte jo en gang å lage sånne hus for salg. Det kokte bort i kålen, men det viser iallefall at flere enn meg ser sjarmen i småhus som bare er Pure Shabby, ikke chic ;-)

  SvarSlett