tirsdag 1. mars 2011

Ønskesommer


En sommer kommer. Selv om sneen er ganske dyp, og YR ikke er særlig pålitelig i sin melding om syv varmegrader og sol. Denne tilstanden er til enhver tid to dager frem. Men vi holder ut!

I år gleder jeg meg til en have som er litt mer havete enn i fjor. I fjor var første sommeren her, og det meste handlet om å fjerne thuja og andre buskvekster. Jeg drømmer om den siste sommeren i den forrige haven - den var da fire år gammel og mye var kommet i orden. Det lille drivhuset i plast arvet jeg etter Herr Jahren da han avanserte til større have og større drivhus. Dette drivhuset døde desverre i julen 2009, og har siden oppnådd kultstatus.


Forestill deg en passe varm dag, en passe kald hvitvin og en kald vind. I sånne situasjoner var drivhuset gull! Alle tre fikk plass i sengen: jeg, bikkja og boken!  Rosene som står til driving ble satt i jorden da de truet med sultestreik og byttet ut med tomatplanter. Kald hvitvin og varme tomater er en delikatesse!Klart jeg gleder meg til kryptimianen finner seg et nytt sted å bo også. Jeg fikk med meg noen, og kjøpte noen flere på salg i høst. De må bare få et gulv å gro på.  Klikk på bildene, så blir drømmene klarere. Og større. Og bedre.Jeg gleder meg til å høre en bekk risle over steinene. Jeg hører og lukter saltvannet her i haven, men en liten bekk er noe annet. Kanskje det må drømmes over en sommer til, men drømmer går sjelden ut på dato.


Og rosene! Alle de små flyttede rosene som står rundt i haven. Alle kom jo i jorden, selv om mange levde på bar rot en hel sommer først. Neppe det beste utgangspunktet, men i drømmene vil de alle bli frodige og blomsterrike. I juni. i juli. I august.


Moseplassen har også denne måneden konkurranse, Denne gangen er temaet sommerdrømmer. Har du en sommerhavedrøm så vet du nå hvor du kan dele den med flere.

21 kommentarer:

 1. Deilige hagedrømmer Maria :)
  Kos at du er med på konkurranse.

  SvarSlett
 2. Nei, heldigvis går ikke drømmer ut på dato. Og kald hvitvin, varme tomater, - nå får ikke jeg gjort mer idag. Jeg tar dine drømmer, fletter dem inn i mine og drømmer videre. :)

  SvarSlett
 3. Å der var det koslig , et drømmested,,,,

  SvarSlett
 4. Å så deilige drømmer:) Jeg elsker lukten av saltvann i nesen, det er vår det!

  Og drivhus trenger ikke å avgå ved døden for å få kultstatus. Da jeg kjøpte nytt og større drivhus for et par år siden, fikk mitt pittelille drivhus heldigvis et godt hjem hos en annen hagegal, men du verden som jeg savner det! Det har definitivt fått kultstatus hos meg og jeg blir helt våt i øyekroken når jeg er hos nevnte hagegale venn og ser det igjen.....

  SvarSlett
 5. Ja, Anne, denne oppfordringen til å lete i bilder var MIDT i blinken. Takk for at du lager til gode greier for mange :-)

  Jeg håper du illustrer drømmene dine og utleverer deg på Moseplassen, Linnemi!

  Tusen takk, Marit :-) rart å tenke på at den haven er jevnet med jorden. Jeg er glad drømmer finnes!

  Godt vi er flere "kultdrivhuseiere", Ellea. Det var forresten en veldig flott marskronikk på hagegal.info. Gratulerer :-)

  SvarSlett
 6. Sukk! Så herlige bilder å se nå, nå som lengselen er størst etter vår. Håper rosene dine har overlevd.Jeg mistet mange i flyttingen men har skumle planer om en ny rosebestilling nå. :)

  SvarSlett
 7. Flotte drømmer og bilder, Maria!

  Nei, drømmer går ikke ut på dato, de endrer bare fokus noen ganger.
  Jeg gleder meg til våren!

  SvarSlett
 8. Så fine bilder og herlig hage du har. Blir helt matt av å se bildene.....

  SvarSlett
 9. Ikke vanskelig å skjønne at du drømmer om dette :-)

  SvarSlett
 10. Å dette er drømmer å se fram til ja! ;))))

  SvarSlett
 11. Joda- desse drømmene kan jeg godt leve meg inn i!
  Jeg ønsker meg også et drivhus...
  Lykke til med konkuransen på moseplassen!
  Mvh Monica

  SvarSlett
 12. Så herlig det ser ut i drivhuset, håper du får til noe slikt igjen!

  SvarSlett
 13. Med litt hjelp går det sikkert i boks, Ingrid. Man må jo ha noe sted å legge slitne gjester! Det nye drivhuset står jo allerede her.

  Det blir veldig spennende med rosene, ja. Litt for spennende. Men er det noe jeg ikke trenger, er det flere av dem med det første! Hvor skulle du bestille, sa du? Hehe..

  Tusen takk for hyggelige kommentarer til drømmebildene mine. I beste fall kan de inspirere flere enn meg. Særlig den bekken! Sånn i etterkant kan jeg se at det var verd slitet med å hente steiner i et eleveløp og kjøre hjem, selv om det var både tungt og tidkrevdene mens det sto på.

  SvarSlett
 14. Deilig med drømmer............
  forsvinner di vet ikke jeg hva
  jeg skal gjøre.......

  SvarSlett
 15. Så deilig det hørtes å ligge i sengen i drivhuset sammen med hunden og en god bok, mens det blåser ute! Og så godt å ha planer for hagen. Jeg ønsker deg lykke til med din andre sesong i hagen, og med konkurransen!

  SvarSlett
 16. Hei igjen!
  Koser du deg fortsatt med deilige sommerdrømmer?
  Der ligger en Award til deg inne hos meg!
  Mvh Monica

  SvarSlett
 17. Heldigvis er det ikke så lenge igjen :)

  SvarSlett
 18. Heldigvis er det ikke så lenge igjen :)

  SvarSlett
 19. Så spennende prosess du er i. Jeg tenker det blir fint her hos deg i sommer jeg. Selv holder jeg på å pusse opp en gammel hytte, og snart er det hagens som står for tur, så jeg kjenner meg godt igjen. Særlig i det med de gamle tjuaene som bør vekk.

  lykke til i konkurransen

  SvarSlett