Månedens tema er Frøken Hagegjest. Dyr, fugler, insekter som gjester haven. I min have kommer verken rådyr, ekorn eller rev. Ikke har jeg sett noen søte piggsvin heller, og ikke har jeg fanget verken ekle eller søte småkryp med kameraet. Men fugler kommer. I flokker og enkeltvis. Sjøfugl. Da jeg flyttet hit trodde jeg at et godt macroobjektiv til å virkelig gasse meg i blomsterdetaljer med, ville være første nyanskaffelse. Dengang ei - det ble et teleobjektiv til fuglene. De er facinerende, enten det er møte i måkeflokken eller en småaggressiv svane som padler forbi.
Hver gang jeg setter meg på verandaen og ser utover, er det fugler jeg ser. Fugler, stener, sjø og himmel. Stener, himmel, fugler. Fugler.
Jeg var ikke klar over at skarven hadde inntatt Oslofjorden. I mitt hode er og blir skarven Utrøst, eller i allefall Lofoten. Jeg ser dem nesten hver dag, de sitter på hver sin sten og tørker opp ettter siste dykkertokt. De ser ut som urfugler som har overlevd den ene istiden etter den andre, og har planer om å overleve oss mennenskene. Det er mulig at min skarv er en kontinental skarv, Phalacrocorax sinensis, i motsetning til Lofotskarven, Phalacrocorax carbo.
Den enbente innbiller jeg meg at er en hegre, men sikker er jeg ikke. Litt fornærmet, men nysgjerrig nok til å velge en sten der hun kan høre hva skarven har fore.
Driver og leter etter kandidater, her et et lite utvalg.
Tillegg søndag:
Etter mye om og men og lokal småkjekling, er vi alle enige om at det er frøken Søringskarv som skal representere Strandhuset i Moseplassens Frøkenkåring for november. Hun er valgt fordi hun er et flott eksemplar av en art som i løpet av urovekkende få år har gått fra eksotisk nordnorsk fugl til vanlig havefugl i Sørnorge. Jeg har jo sett at måkene er overalt, men denne uken er det dokumentert, riktignok bare i kommentarfeltet her, men dog av tillitvekkende damer, at skarven er hverdagskost både i Hadelandshaver og InærhetenavMjøsa-haver. Det er mulig at jeg trekker opplysningene litt langt, men de står jo som kjent best på spissen.
Lykke til i Oslo, Frøken Søringskarv! Men husk - ikke spis konkurrentene dine!
For ordens skyld - Frøkna er hun øverst til høyre i kandidatpresentasjonen!
Det var hagegjestene sine, tenker jeg! Den enbeinte er ei hegre, men jeg er ikke god nok til å se om skarven er toppskarv eller storskarv.
SvarSlettSkarven har forresten inntatt Mjøsa også, det synes jeg er passe sært!
Åhhh så flotte fugler!
SvarSlettPå hytta hos oss har vi mye fugler og min fiiine Tante Unn på nabohytta kom med boken Jonathan Livingston Seagull. http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Livingston_Seagull
Jeg kommer aldri til å se på måker på samme måte igjen! Du burde lese den!!! :)
Du tar nydelige bilder!!!
Takk for godord :-) Skarv og Mjøsa er enda hakket verre enn skarv og Oslofjorden, ja. Toppskarv visste jeg ikke at det var noe som het - det må undersøkes! Jonathan Seagull står i hyllen, Lin. Innkjøpt på Finnsnes på en hurtigrutetur. Synes den er fantastisk som måkebok - kanskje ikke fullt så flott som selvutviklingsbok?
SvarSlettYey! så masse flotte kandidater!
SvarSlettDu har en temmelig unik hage Maria :)
Jammen ser det ut som en hegre, ja! De har ihvertfall preg av å være urtidsfugler, de ligner flyveøgler.
SvarSlettSpennende med skarv også, det har jeg sett bare en gang selv, på tur med Hurtigruta en gang!
Fine bilder!
Hegra er en av de kuleste fuglene - og det er ingen tvil om at du har hegre der, nei.
SvarSlettSkarven er i godt selskap! En av de kuleste den også - synes den er aller kulest i lufta da, jeg.
Fine bilder :-)
SvarSlett..og skarven holder til ved Randsfjorden også.