tirsdag 22. juni 2010

Soupa di Strandzone

Strandhuset merker at det er nye tider. Sommeren er kommet, og det er flere til måltidene. Lørdag var det regn, og alle haveaktiviteter ble kansellert og byttet med laaang frokost og fellestur til  Haugar og sommerens Munch-utstillinger. Anbefales. Man får opparbeidet en veldig turlyst – de munchske viker ligger jo rett borti skogen!

Middagen ble omtrent like laaang. Surt og kaldt holdt det seg utover kvelden, og kokken gikk for suppe. Diger kjele, masse løk og tomat. Den frivillige (tror jeg) løksnitteren fikk trent opp skjærefeelingen, og kokken tok jobben med å surre løken blank veldig alvorlig. Iallefall fikk vi ikke mat før veldig sent. Den hittil ukjente suppen ble døpt underveis i måltidet, og Soupa di Strandzone er nok ikke servert for siste gang på denne adressen.

DSC_0055_06-22-2010 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter en slitsom og kulturell formiddag var selskapet for sultne til å avfinne seg med suppe alene. Ikke selvfisket fisk (vi trenger en båt!) på grillen,   DSC_0071_06-22-2010DSC_0060_06-22-2010og duoen på kjøkkentet tryllet frem kapersfylte paprika og gratinerte blom- og bråkål. Sopp fra Den Store Sopphøsten 2009 , aioli og brød. En pakke sommerkoteletter til spesielt uinteresserte og ris fordi man aldri tror at det er nok.                                                           

Det ble nok.  Litt rester til og med.  Det var ønsker om å få oppskriften. Den er desverre ikke spesielt tallfestet, men kaskje din blir enda bedre:

Soupa di Strandzone

Mange løk finsnittes og surres blanke i stekepanne. Litt ad gangen. Helles over i suppekjelen etterhvert. Bokser med hakkede tomater (4 bokser til 8 løk, omtrent), tomatpuré (forsiktig!), olje (avhengig av hvor forsiktig du var med puréen) og buljong (terning funker) sammen med litt vann i suppekjelen. Salt og pepper. La det stå og surre til alt annet er ferdig og gjestene begynner å komme ut på kjøkkenet for å sjekke om det snart er ferdig.

1 kommentar:

  1. Eia var jeg hos deg!! Både koslig og mettende. Ja det er det jo alltid hos deg da. Nå er det bare et døgn til familien reiser på Tyrkiaferie 1 uke. Gleder meg. Kos deg forsatt godt med sommeren i Strandhuset. Mange klemmer meg.

    SvarSlett