fredag 16. desember 2011

Mine egne idoler

TV-løs som jeg er, overlatt til en treg PC og et kaldt hus som må fyres intensivt utover kvelden - kan jeg jo lage min egen liste over idoler. Mulige idoler. Disse idolene er på vei fra Kina til Strandhuset, og har etter en ekspressfrakt via Paris blitt tatt hånd om i en garasje på sørvestlandet. Der venter de sammen i en kasse med jord. De venter på at julenissen skal reise østover.

Fjorvinterens overvintring av iriser og barrøtter var ikke særlig vellykket. Jeg vurderer å sette denne ladningen rett i bakken. Om det fremdeles er telefritt når de dukker opp. Noen har fått tildelt plasser, andre er jeg mer usikker på fremdeles. Det er slett ikke opplagt at det blir frost på en stund.


Cardamine macrophylla (purple foliage)
Disporum megalanthum var.  green-flowered
Dysosma sp. (beautifully form, white marbled
Dysosma veitchii var. (marbled leaves)
Epimedium latisepalum
Epimedium zhushanense      Inn i skogen, sammen med de andre bispeluene. I år håper jeg at jeg husker å ta bilde av alle de snodige små blomstene.
Geranium delavayi
Lilium duchartrei (pink)
Lilium leucanthum var. centifolium
Nomocharis meleagrina


Den nydelige lillaprikkete nomocharisen

Paeonia mairei var.(1)
Paeonia suffruticosa var. papaveracea (2-3 years old)
Polygonatum curvistylum var.

En konvall med lilla blomster. Bestillingen inneholdt to til, men de kom ikke. Om denne ter seg vel, får jeg forsøke brødrene en gang til.

Thalictrum shensiense  Stor, med akeleieaktige blader og store, hvit/lilla blomster.
Tricyrtis macropoda
Tricyrtis macropoda var. - disse må stå et sted hvor beddet er opphøyd - blomsten er et lite kunstverk som må kunne ses på nært hold.
Trillium kamtschaticum - jeg tror den skal få stå i beddet under sypresspalmen, helst ytterst så duften kan nytes.
Viola confusa --lever forhåpentligvis ikke opp til navnet sitt. De er et halvt dusin med fantastiske blader. Jeg håper de skal slå seg til og trives ved dammen.Jeg fant en Tranströmerbok her om dagen. Massevis av gode timer i en blå bok. Dikt og utsikten min er en uslåelig kombinasjon. Jeg gleder meg til i morgen tidlig. Det skal blir både opphold og solglimt. Er jeg veldig heldig blir det kameratur i haven og kanskje bortover stranden. Om jeg får til å komme meg ut, skal jeg dele vinterstrandstien med deg.

 

Hör suset av regn
Jag viskar en hemlighet
för at nå in dit.


7 kommentarer:

 1. Flotte idoler du har og en nydelig bilde av sjø og fugel.
  Klem Marit.

  SvarSlett
 2. Uppenbarelse
  Det gamla äppelträdet.
  Havet är nära.

  SvarSlett
 3. Dette er idoler jeg kan like! Nyyydelig bilde, det har nesten noe japansk over seg synes jeg.

  SvarSlett
 4. Du og du så mye snacks på en gang! Gleder meg til å se de live til sommeren!

  SvarSlett
 5. Vakre blomster og vakkert Transtrømer haiku

  SvarSlett
 6. Ja, Snuffeldyret, jeg håper også det er noe å se til sommeren. Kanskje du må ta forstørrelsesglass med - de er visst ikke store..

  Takk Ninni - det var en japansk have jeg manglet - det er ikke mye jobb med Kalven, som det kalles, nordspissen av Bastøya :-)

  SvarSlett
 7. Det diktet er nærmest en oppsummering av mitt jordiske gods, Inger-Johanne. Alle gamle epletrærs mor er den elgspiste skulpturen utenfor stuevinduet på vårt felles tun :-)

  SvarSlett