lørdag 17. desember 2011

Fugler til jul, mysterieoppklaring og liten rundtur - kinderegginnlegg

Noen ganger føler jeg meg utrolig treg og lite oppdatert. Da jeg fant nettbutikken Natur og fritid, for eksempel. "Alle" andre kjente til den, og delte villig sine siste innkjøp, gode erfaringer og beundring for butikken. Så min nyhet falt i fisk. Selv om den var av skikkelig ornitologisk kvalitet. Alt overskudd går til fuglearbeid, så jo mer man kjøper jo bedre er det for norsk natur. Det er det ikke mange av innkjøpene i disse travel juletider som kan skryte av.


Jeg falt for fuglene. Om ikke naturtro, så iallefall myke og med klare indikasjoner om farge og mønster for den enkelte arten. Og med lyd. Årntlig lyd. Så naturtro at man kan lære seg å kjenne igjen de levende slektningene av kosefuglene.

Her er lenken til butikken: Natur og fritid  Den har kikkerter og telt og alt som de fuglegale trenger. Mannen som ble sint på meg da jeg kom ut fra Kjagliahuset og skulle over til låven en tidlig morgen, hadde sikkert kjøpt teltet han sto inne i sammen med kameraene sine i denne butikken. Både han og teltet hans forsvant forresten fort nedover dalen da jeg ga kraftig uttrykk for at jeg ikke likte å få grovt tilsnakk på morgendotur på mitt eget tun.

Om du bruker denne lenken, kommer du direkte til vidunderene.  En dompap og en tjeld. Stjålet fra butikken. I den hensikt å reklamere for dem selv. Og det er altså fremdeles tid for denne julen, de er kjappe med levering, det går mine kilder god for! Det er mange ulike. Bortmot 40 fugler. Jeg kunne ønske meg et plysjkurs i måker - kunne det være en utviklingsretning, herr butikksjef? (Jeg kunne sagt noe om uheldig maskulin overvekt i butikken - men siden de har en kvinnelig ferievikar, avstår jeg. Men den er altså litt skjev, den kjønnsbalansen)


 Dette er en mysterieoppklaringspose. Jeg tror den en gang for alle gir svaret på gåten til Mari Anne
Utrolig desemberbilde!  Vi trenger noe kjølig i solveggen. Den siste flasken med Cloudy Lemonade forsvant. Og patentflasken skal ned i kjelleren til de andre. Kanskje er det neste år at de skal fylles opp med hjemmelaget hylleblomstsaft. Og hyllebærsaft. Og andre lekkerier fra haven. Kanskje året etter... eller deromkring. Det er iallefall godt å være forberedt, for patentflasker er ikke barebare å finne, om man ikke tilfeldigvis er innom en lemonadepusher dann og vann.


Dagens rose. Austin, men utover det husker jeg ikke. Og desemberrosene er ikke helt like store og fine som de er litt tidligere i sesongen. Denne har knopper også, og det kan være det kan bli en julerose i julen. 17. desemberrose. Jeg er veldig fornøyd med denne vinteren så langt.Dette er magnoliaen som fulgte med huset. Nå som den har fått lys og luft og er blitt vannet etter alle kunstens regler, særlig før St. Hans, er den full av knopper. Store, lodne knopper. I sommer har den blomstret i fire runder, og jeg håper at resten av vinteren farer pent med den så det blir blomstring til sommeren også.


Denne fant jeg på gjerdet. Og et avrevet ben lå i gresset. Det skjer ting i haven når jeg ikke er hjemme. Noen spiser, vil jeg tro, disse matrestene kan ikke blåse opp i haven helt selv. Blåskjellene i rosebeddet, derimot, de er nok kommet dit med vannet eller vinden.


Ser du godt etter, ser du at disse to har kost seg med blåskjell.

Pricess Diana har omsider sagt takk for seg for i år. Men for en ytelse den clematisen har. Fra tidlig sommer til langt inn i vinteren: liljeformede blomster, sartrosa knopper og dokorativt bladverk. Den utropes til årets vinner av Tour de Salt.

6 kommentarer:

 1. Arig att prinsessa klarte seg, da!

  SvarSlett
 2. Om jeg så den violen du hadde bestilt? Selvsagt gjorde jeg det. Veldig lekker!

  SvarSlett
 3. Koselige de fuglene ja. Sitter en hel rekke på skapet her. Kan bli litt mye forskjellig lyd når minstemann trykker på alle samtidig.....
  Men så er vi over snitt fugleinteresserte i familien. Vi har faktisk, dvs min mann, selger sine fuglepuslespill (egne foto) gjennom Natur og Fritid.

  Skal legge meg navnet på klematisen på minnet :-) Gøy å ha noe som overgår forventningene. I år har mine to klematis ikke (!) stått til forventningene...

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Den doturen har jeg ikke hørt om. Synes jeg ser det for meg.
  Godt jeg har deg til å oppklare frømysterier. De lå sammen med flere andre umerka poser. Skal aldri skje igjen...
  De patentflaskene...er de venner med norgesglass? Jeg har fått sansen for safting og sylting og fryseren er litt liten. Er det sånt man finner på loppemarked og freetex?
  Jeg har en rose som blomstrer fortsatt, men jeg er ikke helt sikker på om jeg skal være glad for det. Det hadde vel egentlig vært bedre om den modnet av og tok vinterferie? Kanskje den ikke er herdig nok? Det er en Rosa 'Viridiflora' "Den grønne rosen".

  SvarSlett
 5. Så masse deilige bilder!
  Takk for masse koselige innlegg så langt! Gleder meg til å følge deg også neste år!

  Gooood jul!

  SvarSlett
 6. Patentflaskene kjøpes på SmartClub, med yndlingslemonaden i.

  Takk Lin, jeg regner med at vi får en heftig frøsesong utover nå. Jeg regner med at du er innkjøpsansvarlig med all reisingen din til kildene:-)

  Det roseavmodningsbehovet er litt oppskrytt, tror jeg, det er 9 varmegrader ute - plenen vokser....

  SvarSlett