fredag 30. desember 2011

Jul i kø


Det er jul for alle, men det må være en helt annerledes jul de har, mannskapene på disse tankerne. De ligger utenfor Slagentangen og venter på at helgedagene skal gå over. Jeg vet ikke om de har mange folk ombord, men noen er det, for innimellom går motorene der ute og det damper av dem en liten stund. Så blir det julefred igjen.





Tidlig om morgenen ligger de helt i ro og balanserer på kanten av min verden. Akkurat der verden slutter når jeg hutrende står på verandaen for å få oversikt over en ny dag. Når himmelens blå rullgardin bare såvidt er trukket opp for å gi en liten sprekk av lys.




Dagslyset kommer. Lykten på Østenskjær slukker. Men de ligger pent på plass i køen, tankerne med olje. De har alle dobbel bunn, har jeg lest, for sikkerhetens skyld. Det kan nok komme godt med. Elisabeth som lå og ventet her i en storm før jul, var på vei inn til Åsgårdstrand uten å ha spurt om lov. Tilfeldigheter gjorde at hun ble oppdaget og buksert tilbake i køen.



De ligger på svai. Snur seg etter vinden. Kappeløse, heldigvis.

Vil du se flere båter utenfor hos folk, prøv Miamarias blogg med bilder fra
 Sortlandsleden




Dette innlegget er lenket til Petunias blogg, og en samling himmelbilder for almen fotoinspirasjon. Trykk på logoen, og du finner masser av himmeler.


8 kommentarer:

 1. Kjempenydelige bilder med fine farger på himmelen! Ønsker deg en kjempefin romjulsdag videre, og et riktig godt nytt år!:)

  SvarSlett
 2. For noen fantastiske bilder!!!

  SvarSlett
 3. Fantastiske båtbilder! Du får dem jo rett mot himmelen, jeg får bare de "kjipe" fjellene i bakgrunnen bestandig. ;)

  SvarSlett
 4. Så fantastisk flotte bilder, likte spesielt godt det siste:)

  SvarSlett
 5. Får ro i sjelen av dette :-) Virkelig nydelige farger.

  SvarSlett
 6. Smukke og dejlige billeder.
  Jeg ønsker dig og dine et rigtig godt nytår.

  SvarSlett
 7. Så vakkert og stemningsfullt! Riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 8. Så nydelige bilder!
  Godt nytt år!

  SvarSlett