tirsdag 31. mai 2016

Paeonia

Innimellom alle husfrustrasjonene, kommer det hyggelige og flotte havefolk innom som vil se haven og trekker meg ut. Jeg forstår at piontid ikke er kombinertbar med frustrasjoner og oppgitthet. Man må bare gi seg over!

For aller første gang blomster Rockii-pionen som står vindutsatt ved dammen. Den flyttet hit allerede i 2010 og ventet en stund på bosetting, men har bodd i Heucherahaugen i flere år nå. Planen er fremdeles at den skal komme inn i skogen - men vi vet alle at det er ventelister å forholde seg til. Uansett - i år - for aller første gang, hadde den knopper. Fire knopper. Og dette er den første blomsten. Den er stooor.  25 cm i diameter!


Og her er den siste knoppen. Den ble ikke med på festen, for å si det sånn. Vinden krever sitt, her ute ved fjorden.

Inne i skogen står to Rockii'er til. To hvite, trodde jeg, og har telt mange knopper. Men så, ut av intet, kommer en rød knopp. Det var altså ikke to hvite. Bildet under er den hvite. Den har mange knopper. Mange!


Trepionene kommer litt i bakgrunnen, men denne er blitt over en meter høy, litt overraskende plassert - og plutselig hadde den en enorm, rosa blomst i toppen. Den første i pionens historie, og den eneste i år. Men neste år kommer det kanskje flere.

De er fasinerende voldsomme.  Jeg tror jeg liker dem. Pionene.


6 kommentarer:

 1. Å..dette var en imponerende sak... Rockii-peonen! Men den hvite blir også flott:)
  Mye jobb med husbygging..men du får det til og det blir helt sikkert både rett og flott:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må forsøke å finne igjen navnene på disse Rockii-ene. Det er mange telefoner, og flere PCer siden, og arkivene er ikke helt på topp ;-)

   Slett
 2. De er vannvittig fine. Rett og slett et høydepunkt i hagen i mai/juni-overgangen! Sittet på terrassen i kveld og beundret min busk som er blitt direkte diger.... Vanskelig å unngå å legge merke til de der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har din fra samme import som meg? De fleste mine er døde - men fire lever fortsatt :-) Hvordan gikk det hos deg?

   Slett
  2. Den digre jeg refererer til kjøpte jeg av "Jensen" som 10 cm liten tass for mange herrans år siden. Men de to jeg kjøpte på en Kinaimport for et par år siden lever! Ikke store enda, men de står virkelig ikke godt plassert heller...

   Slett
 3. Tøft! Ingen av mine lever men det var nok ikke å vente heller.

  SvarSlett