lørdag 19. desember 2015

Verandatid

Vinterhaven Caelum har ikke blitt tett. Tross mange forsøk fra mange mennesker pipler vannet ned hver gang det regner. I går ble tredekket delvis skrudd opp, og plasttaket tettet fra oversiden. Jeg må innrømme at jeg hadde håpet på varmere og tørrere vær, men denne nye - og fjerde eller femte tettemassen - skal virke like godt nå. Vi får iscenesette en test. Vannsprederen på fullt oppå der?  Da tror vel folk i strøket at jeg har gått helt fra vettet...


I etasjen under er det mye verandaaktivitet. Selve Caelum har snart tette vegger. Hurra! Håper det kan tas "littmerferdig"-bilder der i ettermiddag.

Men på framsiden!  Det vil si, det er en evig diskusjon og kilde til misforståelser - hva er egentlig fremsiden av huset!  Altså: Siden mot vannet, mot øst, der kom skjelettet til veranda opp i går. I går sen kveld. På denne tiden er det sent klokken 1930. Mørkesvart ute. Nå er det klart for terrassebord.

Og jeg kan knapt vente. I morgen kan jeg kanskje gå ut på (skrudd eller ikke skrudd) veranda utenfor soveromsbibiloteket mitt.Sånn blir det. Uten presenninger, med ny kledning, vinduer, verandaer, takstein og wiregjerder. Nå skal det ryddes - og julepyntes.  Noen ekstraomganger i januar er uunngåelig, men det er til å leve med når vi har seieren innen rekkevidde. Hamskifte!

13 kommentarer:

 1. Hurra! Endelig skikkelige bilder fra østsiden!!!!
  Så utrolig gøy å se Maria, skikkelig flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikke morsomt? Jeg har ambisjoner om å ta turen rundt! Tusen takk for alle oppmuntringer, Anne :-)

   Slett
 2. Fantastisk! Det blir kanonfint. Gratulerer Maria :-)

  SvarSlett
 3. Så flott det blir! Jeg har ikke fulgt med i prosjektet av ulike grunner, men forstår at det kan være greit å ta et tilbakeblikk. Akkurat nå vil jeg bare ønske deg en gledelig jul! (Og soveromsbibliotek" høres fint ut, et sånn vil jeg også ha!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det minste man må ha, ja, soveromsbibliotek ;-) God jul og godt nytt år, Bille, vi ses på nyåret!

   Slett
 4. Så flott det kommmer til å bli! Du får skikkelig kontakt med hagen og havet nå. Gratulerer! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Stein - nå er det på vei! Bare å snuble fra sengen og ut i det grønne. Og blå :-)

   Slett
 5. Dette blir jo helt fantastisk. Så mye lys du vil få inn i huset, og flotte terrasser. Gleder meg til å følge fortsettelsen. Riktig godt nytt år! Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Liv! Det gjenstår noen kapitler - de kommer på løpende bånd utover sommeren :-)

   Slett
 6. Flotte muligheter til å nyte utsikten din innenfra - men jammen får du mange ruter å vaske!

  SvarSlett