mandag 1. september 2014

Oppdatering Lillehuset

Sommeren restaureringsprosjekt er kommet så langt jeg kunne håpe. Alt som blir gjort utover nå, er ren bonus. Huset har tak og vegger, vinduer og dører som kan åpnes, gulv og "trappeveranda" utenfor. Grunnflaten er som før, 5,5 m2. Det er jo ikke rare dansegulvet, men størrelsen var ikke til diskusjon. Det er restaureringens svøpe! Høyden derimot, den er diskutert! Så i kubikk er huset blitt mye større. Det er nesten utrolig hva en halv effektiv meter nedgraving har å si. Dagseng, bord og stoler. Hylle på veggen. Det er planlagt mer hyller rundt på veggene.

Sommerutsikt. Firemastet cruisebåt som kommer forbi på innsiden av Bastøy fra tid til annen.


Dette er nok min form for haveplanlegging: Jeg har en utsikt jeg ikke er fornøyd med, og går og grubler på hva som kan være spennende å se på - hva som er bra som det er, hva som må fremheves eller skjules.
At pilehekken måtte bort ble klart allerede i fjor - den tok utsikten fra drivhuset. Den tok også utsikt fra Lillehuset.
Det gjorde også villvoks på stranden. Uten skikkelig redskap vokser Rosa rugosaene uhemmet, men nå er det slutt.  jevnet med jorden - for en stund.

Kanskje jeg får overskudd til å dra litt i noen røtter- kanskje jeg bare må bli flinkere til å kutte hvert år. Akkurat nå er det iallefall under kontroll. Et hengerlass til i retnings Skoppum Gjenbruksstasjon, så blir det pent også.

Den treleddede døren mot haven, og nord, gjør at det blir veldig utehavestemning inne når den er åpen. Og det vil den nok være mye av sommeren. Men det blir rått nede ved vannet, så det er fint å kunne lukke når høsten, eller kvelden, kommer. Da blir det en kjedelig vegg, og jeg eksperimenterer med en fakedør med ekte vindu. Feinsagen er veldig klar, jeg kjenner at jeg ikke er helt enig med meg selv.


Kveldens prosjekt. Dråpeskifer som er hentet i Drammen i fjor sommer. Stabler og stabler.  Jeg vet at jeg må ta det ned og starte fra bunnen av igjen, men her trengs trening, så det er bare å stable videre. Morsomt med noe helt nytt - noe jeg aldri har forsøkt før. Men drømt om, selvfølgelig. Og googlet slate art så øyet har vært stort og vått. Mange ganger. Dobbelt så høy, kanskje? Det hadde vært no'!By

8 kommentarer:

 1. Dette kommer til å bli så bra når det er ferdig! Jeg håper virkelig jeg får en overnatting eller to i lillehuset neste sommer.

  Håper du blir såpass utlært på dette nå at du kan komme og hjelpe meg når den tid kommer. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som tidligere sagt, bookingen foregår løpende. Litt usikkert på lagringskvaliteten.

   Slett
 2. Utrolig hva du får til i hagen. Den skiferkunsten kunne jeg gjerne hatt i hagen :O) Og så liker jeg veldig godt hagehunden selvsagt. Godt å ha en som følger med og har overoppsyn med tingene.

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Skifterstabling krever litt skifer og litt tid. Anbefales. Min skifer er fra Drammen :-)

   Slett
 3. Kjempefin blogg du har Maria :) Og koselig å se hunden også! Ha en fin helg videre :) Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne :-) Det var hyggelig å treffe deg

   Slett
 4. Lillehuset har blitt kjempefint. Gleder meg til å se det live til sommeren :-)

  SvarSlett