lørdag 23. august 2014

Heller lykkelig enn ordinær

Noen valg i livet er enklere enn andre. For eksempel når man står klar med kortet og skal betale en bilreparasjon og øynene faller på den lekreste ryddesagen jeg noensinne har sett. Da kan det ene tallet være like bra som det andre, jeg merker knapt forskjell der og da mens jeg lett taster koden. "Har du bensin?" Jada, jeg fylte da bilen opp i morges, merkelig spørsmål fra den fyren...  Å nei, til Killer'n!  NEI, jeg må ha en kanne. Tusen takk. "Den ligger i bilen", sa mannen, og jeg kjente en forsmak på lykken langt nede i maven. Kombibutikk for bilreparasjoner og lekesaker er undervurdert!

Why stay ordinary, står det på esken. Selv om det bare er en omskrivning for Fordi du fortjener det, Just do it og andre Specialiseringer, skaper den smil og gode følelser. For vi kjenner'n. Iallefall kjente vi broren, eller var det onkelen. Mange års tro tjeneste ble avsluttet for etpar år siden. Vi har somlet med å skaffe ny. Vi trodde til og med at det var like greit å skaffe en fra Julafamilien. Det var ikke det!

Nå skal stranden til pers før leken bringes til sitt nye hjem på Krokskogen, der den skal gjøre sauer og ungdyrs jobb i jordekanter og langs veier og stier.

Velkommen hjem til Lykkeland, Killer'n (2).
Hydrangaveggen har hatt gode tider. Først en mild vinter, og deretter en varm sommer. Der alt annet kneler i varmen, løfter Hydrangea, særlig panicultatene, seg til nye høyder.  Både fysisk og psykisk. Toogenhalvmeter høye, masse blomster og flotte farger. Pinky Winky og Grandiflora i ledelsen, men sargentianaene er med i koret. Og en serrata jeg ikke finner navnet på. Rød.

Og som om dette ikke var nok. Lillehuset er tatt i bruk. Som tilfluksrom i regn, til rom- og vindrikking, frokostkaffe. Og mer planlegging. En ny vinkel åpner seg ut døren. Hva skal det bli der? Ikke noen tilfeldige rosebusker som ikke engang remonterer, iallefall! Havebøkene siger langsomt ned i Lillehusets ene store hylle.Nå er det tid for toget til Kirkeristens årlige Kunsthåndverksmesse. Med planlagt lunsj. Jeg er skikkelig ovenpå, og gleder meg til hele denne dagen. Jeg håper jeg finner et helt nytt slags glass til samlingen.

PS: I bilen lå en gressklinge og ekstra bremsesko også. De er ikke helt ordinære på det bilverkstedet :-)


Why stay ordinary!

16 kommentarer:

 1. Hehe, herlig innlegg! :) Du er driftig! Og så kjekt å utføre nødvendig hagepleie når utstyret til og med gir gartneren stor glede! Flott det bedet, jeg er glad i Syrinhortensia, forsøker å stamme opp i feriehagen, og har satt en del stiklinger av div avkapp, for jeg vil selvsagt ha flere :) Nyt helgen!
  PS: Håndtverksmessin i Kirkeristen skulle jeg ha fått med meg, pleier å være spennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Verktøyfriker har det morsommere enn andre, tror jeg ;-) Og du gikk glipp av noe med Kirkeristen! Veldig bra i år. Du er herved invitert til neste gang!

   Slett
 2. Artig innlegg. Haging blir ofte enda mer lystbetont m skikkelig utstyr. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Furulunden. Det skal innrømmes at jeg har savnet ryddesag lenge nå. Og i dag ble den brukt også.

   Slett
 3. Hihi, nei hvorfor i alle dager skal man det? Nye leketøy trengs iblandt, spesielt sånne nyttige!
  Kos deg med saga, og du verden for noen flotte hydrangea!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koser voldsomt! Og nyter Hydrangeaene. Anbefales - de gjør mye utav seg. Lenge.

   Slett
 4. Den bilreparatøren har jo forstått det! :-D Jeg venter med spenning i å høre på anmeldelsen av din nye ryddesag! Jeg har kjøpt et par stykker før- på Jula og i butikker med mer kjente merkenavn, men sliter fortsatt med å finne en som fungerer til mitt formål. De variantene med trådmating fungerer kanskje i små, velstelte hager, men ikke så godt hos meg som har litt for mye bringebærkratt og annet som til stadighet foretrekker å titte frem på de mest frustrerende steder. Da må jeg finne frem en stor, tung og bensindrevet variant som riktignok fungerer fint, men som gjør meg invalid i ryggen noen dager av gangen... ;-)
  Ønsker deg lykke til med ditt nye leketøy - og PS: Bedet med hortensia og hosta ++ var skikkelig lekkert! :-D
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal få en skikkelig rapport siden, men dagens strandrydding var en positiv opplevelse. Rugosakjerr er i utgangspunktet vanskelig, med grener alle veier og stikker. Men det fungerte greit. Og den nye selen er et skikkelig fremskritt! Ingen ryggproblemer med den.

   Slett
 5. Herlig innlegg, Maria. Put a smile on my face :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! Delt glede er dobbelt glede. Rekker du en tur i sommer?

   Slett
 6. Vi har et bensindrevet utyske her også som virkelig får kjørt seg der jungel møter hage :-)) Og takk for sist! Du gikk vel ikke tomhendt hjem du helle?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke tomhendt, men veldig kontrollert! For første gang. Gerben hadde endel jeg ikke klarte å la være igjen, men ellers var jeg "flink". Synd det ikke ble tid til mer prat - du var vekk da jeg begynte å lete etter dere :-(

   Slett
 7. Et skikkelig ordentlig gårdbrukerredskap! Her har det hopet seg opp diverse elektrisk og bensindrevet som hverken duger eller funker som jeg håper. Og de store blir for tunge når jeg skal opp i høyden...
  Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bensin! Og selen kompenserer for tyngden. Jeg er veldig fornøyd :-)

   Slett
 8. Jeg var for trøtt til å kommntere, men når dette er hva man våkner til en lørdag morgen, da er det godt å våkne. Herlig innlegg. Og et slagord jeg virkelig kan like. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - fint slagord for deg. Både mitt og Jonsereds :-)

   Slett