søndag 12. august 2012

Drivhus - ny vegg


Dagens dont.

Impregnerte bord er festet til metallrammen i drivhuset og malt hvite. Så utrolig enkelt det høres ut...  og jeg har brukt en hel dag bare på en gavlvegg!


Men jeg jobber spiller de fiolin nederst i haven. Clematis texensis Princess Diana spiller førstefiolin, og viticellaen Minuet spiller alle de andre. Det er selvfølgelig bare primadonnaen som får nærbilde.Lenger opp i haven er det en liten intimkonsert med en lilje uten navn - anskaffet på hagemessen.Ved foten av Sypresspalmen er Hydrangeafesten igang.

Hydranga paniculata Vanille Fraise og Pinky Winky, sammen med arborescens Annabelle og en macrophylla uten navn. Helt foran er den blålilla blomsten og de tykke bladene til Hydrangea aspera subsp. sargentiana (det er da et forskrekkelig navn den har fått...  kan ikke gi barn som ikke er kongelige såå vanskelige navn, vel...)

Innimellom stikker Potentilla nepalensis Miss Wilmott frem - overalt. Et veldig hyggelig bekjennskap - hun blomster ufortrødent videre både høyt og lavt etter at alle de andre Potentillaene har takket for seg.

Bildet skulle egentlig være av bakveggen i drivhuset. Om du ikke hadde oppmerksomheten der, skal jeg hjelpe til med et mer fokusert bilde...


Litt lettere når det ikke forsvinner i blomsterprakt. Og skiltet er helt på sin plass her i huset - det er triste tider om det er kaffeløst....

Fornøyd.  Det ser da ut som en litt gammel vegg? 
18 kommentarer:

 1. Ting tar tid :) Men fint vart det. Så då gløymer ein fort kor lang tid ein brukte.
  Deilig blomstring har du også. Vakkert.
  Ha fortsatt ein fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, MarJe. Jeg er en utålmodig sjel som forsøker å ta ting rolig.. Ikke lett;-)

   Slett
 2. Jammen er det blitt Hydrangeafesttid! Den veggen blei skikkelig fin (og jeg tror det tok lang tid) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nå de sprudler, hydrangeaene. Da skjønner jeg hvorfor jeg fyller opp det beste bedet med dem...

   Slett
 3. Det ble kjempefint! :D
  Merkelig det der, med hvordan tilsynelatende enkle, kjappe jobber kan ta evigheter! Malte mur-pipa som går igjennom soverommet, skulle bare-bare, og det tok 3 dager! :O
  Så synes du har vært kjempeflink jeg, og jobbet fort! :D God uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tigertina.

   Ja, det er sånn det er - det ar alt som ikke synes som tar mest tid...

   Slett
 4. Du er virkelig flink! Ting tar tid, så det kan du bare venne deg til :-) Hvor har du fått tak i det fine skiltet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit! Jeg forøker, jeg forsøker... men er ikke så flink til å innse tidsbegrensningene. Skiltet er en presang fra en kaffedrikkende svigerdatter :-)

   Slett
 5. Liljen heter 'Muscadet' bare så du vet det :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Muscadet - nydelig navn på nydelig lilje. Da skal jeg få merket den - takk for hjelpen!

   Slett
 6. Blir jo strålende fint det drivhuset! Holdt nesten på å komme meg innom deg på lørdag, men jentungen var sliten..så det får bli en annen gang..
  Tror jeg må få meg en Hortensia jeg også! De var superfine alle sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, skaff deg en gjeng Hydrangeaer! De er fislete pinner på våren, så de kan greit kombineres med vårblomstrende snadder.

   Og porten er oftest åpen, så stikk innom når det passer. "Åpen" på et vis - Delphi krever jo at den fysisk er stengt, men det er jo noe helt annet.

   Slett
 7. Masse vakkert og se på her, men mest imponert er jeg over at du snekrer selv. Jeg har assistanse for å sy sammen en liten hagekrakk, mens du bare lager en vegg sånn der....
  Jeg bøyer meg i støvet, Maria.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tar imot snekker - og annen håndverkerhjelp når jeg får - men det er jo litt morsomt å få til selv også :-) Ofte er det verst før man begynner....

   Slett
 8. Beautiful delicate flowers, fantastic colours. I am greeting

  SvarSlett
 9. Det drivhuset drives på forskjellige måter - til sovested på de varme sommernetter, til å trekke seg tilbake i (døren stengt innenfra -ikke forstyrr) ,til å klekke ut hage ideer -og andre ideer, hvile middag -rett og slett - og til å drikke en stor,skummende latte. Blomster kan også bli drevet frem - i drivhuset!

  SvarSlett
 10. Selvgjort er velgjort sies det. Dette blir nok et superfint drivhus. Gleder meg til å se fortsettelsen :)

  SvarSlett
 11. Herlig! Ja den veggen ble kjempefin.:) Kunne så gjerne tenkt meg en kaffekopp der nå sammens med deg.:)

  SvarSlett