onsdag 27. april 2011

Inspeksjon og bekjennelse

Turene i haven har ikke vært godt nok planlagt. Jeg har fått med meg kaffen nå og da, men ikke kamera. Dårlig konsentrasjon for tiden får ta skylden, men i dag ble Nikon med.

Mye har skjedd - plenen er grønn og buskene har små blader. Mer og mer titter opp av jorden. Mest kløver, kjerringrokk og skvallerkål. Det er heftig luking og jordbortkjøring disse dagene.  Men en og annen edelspire kommer også.Under presenning og to lag Glava lå denne i vinter. Stor var skuffelsen da alle bladene var råtnet da den ble pakket ut. Men Rocambole var ikke død, som det står de i gamle, franske krimbøkene!  Gunneraen kommer med blader. To over bakken, og et tredje er på vei.  Opp fra de døde - Påske er fine saker! Høstens løker kommer. Krokus i plenen er ikke det lureste i kombinasjon med leken hund, og kommer ikke til å bli gjentatt (dokumentasjonen var ganske trist og vil ikke bli delt)  Men botaniske tulipaner er flotte saker, og i det gule beddet er Narcissene i full sving.


Oppmerksomheten blir desverre trukket mot "områder med potensiale". Det er mange av dem, og her er noen:Mellom drivhuset og Time-share-bua er det kaos. Noe skal kastes, noe skal flyttes, og noe skal bare ryddes. Kanskje det blir en sitteplass i løpet av sommeren?

Flate haver roper om terrengendringer. Her kommer en "ås". Planen er at den skal bli 2-3 meter høy og gå nesten bort til kajakkene. Den roper på en minigraver.....

Nedenfor Time-share'en skal det bli en plass med teglstensgulv. Stenen er på plass rett utenfor gjerdet, duken også. Men "noen" har ikke rettet opp grunnen, har heller ikke ryddet vekk skiferen og ikke hentet stenmel. Bortsett fra de smådetaljene, er plassen nærmest ferdig :-)

Ut og luke mer
Kjøre bort et lass til
Og kanskje vanne litt?

Ha en fin dag i din have - og i din sol!

6 kommentarer:

 1. Det er viktig å ha noen prosjekter på gang. Må bare ikke irritere seg over det som IKKE er gjort, heller glede seg over det man får gjørt :-)

  SvarSlett
 2. Så artig med Gunnera'en!

  Hå-ja. Roma ble ikke bygd på én dag...

  SvarSlett
 3. Bare å ta bildene var litt inspirerende. Jeg har vært og levert et lass med jord/skvallerkål/kjerringrokk og tok med et lass stenmel hjem. One out of three ain't bad, det heller....

  SvarSlett
 4. Det er bare å legge planer, så får du gjort tingene en eller annen gang vet du! Bare å ha skrevet om de hjelper deg i gang. Lykke til med skvallerkålen. Jeg har mange ugress her, men ikke den. Vil ikke ha avlegger heller... ;-)

  SvarSlett
 5. Plassen er jevnet ut, duk er lagt, stenmeler er lagt utover. Hvem vet hva som skjer i morgen

  SvarSlett
 6. Så flink du har vært :-)
  Kanskje det er håp for Gunneraeun min også? Har ikke sett tegn til liv ennå, men du er jo et par uker foran meg, så kanskje, kanskje....:-)

  SvarSlett