onsdag 13. februar 2013

Røde, røde, brennende!


De røde var ikke populære. Ikke de oransje heller. Og slett ikke de gule. Men selvfølgelig var det kun fordommer, for hver og én av dem er helt ok. Eller rett og slett nydelige. De kryper inn i haven, for de er nødvendige tilskudd til det grønne, lilla, blå og rosa som jeg egentlig trodde jeg ville ha.
Dagens tema i Moseplassens X-faktor er de røde og de oransje. Og med litt titting i fotogjemmene, var det ikke småtteri av røde bomber som blomstret i haven denne sommeren.

Jeg oppdaget både Geum og Potentilla denne sommeren. De var forsåvidt representert tidligere også - en Geum coccineum har blomstret friskt oransj midt i en Geranium True Blood i flere år.

Men i år snublet jeg over dem flere steder. Lokalplantepusherne på Vegge og EK hadde begge flere varianter. Og lot jeg meg lure ut på glattisen?Selvfølgelig gjorde jeg det! Rundlurt! Heldigvis!


De har navn, både Geumene og Potentillaene.

Flotte navn.

Blaze Away og Cooky kan de hete.  Borisii.
Blazing Sunset.


Men hvilken som er hvilken?Så langt kom jeg ikke - denne sommeren. Men de er herdige, smådamene, så jeg har nye sjanser til å lære meg dem i årene som kommer. Og finne flere!
Under den nye røde lønnen lyste disse tulipanene opp i flere uker.Her finner du mange flere flotte, spennende, inspirerende små og store røde blomster!

9 kommentarer:

 1. Fine var de små røde frøknene i hagen din!

  SvarSlett
 2. Hvilke røde, varme og lystige herligheter! Lykke til i konkurransen.

  SvarSlett
 3. Åh, her var det mye nydelig som jeg herved ønsker meg og må huske på til sommeren! Takk for inspirasjon og masse lykke til i konkurransen:)

  SvarSlett
 4. Potentilla er en spennende planteslekt, og du hadde mange flotte kandidater her!
  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Søte røde blomster! :)
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 6. Så fint med de røde tulipanene under lønnen!
  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Oi! Vakker fargekombinasjon med din rødbladete lønn mot de tulipanene! Og både geum og potentilla skulle jeg gjerne hatt i min hage også ;-)
  Lykke til i konkurransen!
  Ha en fortsatt fin dag

  Stein

  SvarSlett
 8. Kjempefine!godt du er lettlurt : ) Lykke til!

  SvarSlett