onsdag 6. oktober 2010

Bloggteknikk, takk


Jeg strever med å få overført innlegg fra Live Writer til bloggen. Det forrige innlegget “Det sies så mye” ble bare en lapskaus av bilder og ord, og jeg har forsøkt å rette opp uten hell gang på gang. Beklager til de som ble “lurt” av varsler om nytt innlegg.  Om det er noen som har gode råd, mottas disse med stor takk, uansett medium ;-) Problemet har vært at bildene ikke har blitt stående der de sto, men hoppet opp eller ned ved overføring. Autobildehoppingen foregikk både ved publisering fra Live Writer og fra Utkastredigeringen i bloggen. Bildene var venstre- og høyrejustert ved sending – og midtjusterte da de kom frem. Det ble krig på midten. Ikke ulikt norsk politikk.

Denne nydelige irisen står sammen med andre nydelige iriser i sand i potter i kasser ute på plenen her. Ikke bare mine iriser, men også to andres. Det gjør meg veldig nervøs, siden jeg har påtatt meg å oppbevare dem over vinteren. De flyttet hit fra Junaiten tidligere i høst, og der borte forer de alt og alle, også planter, så hardt at de blir temmelig skjøre. Det er tvil om de vil overleve norsk utevinter. Altså ikke fryse, men heller ikke råtne. Fuktighet er nok like ille for kulde. Kjeller? Nedgravd med isolasjon over? Innerst i garasjen, med eller uten innpakning?  Det som skal overleve i min kjeller, har ikke 100% overlevelse. Ikke hittil, iallefall. Det er kanskje noe helt annet nå som jeg har ny kjeller?  Selv om kjellerstandarden skulle være ganske lik. Bildet av nesteårs balldronning – forhåpentligvis – er lånt fra Irispusheren
DSC_0089




Så langt kom jeg denne sommeren. Kanskje et blir litt mer høstgraving etterhvert, men det er vel tvilsomt. men jeg er absolutt fornøyd!
Det aller viktigste har vært å fjerne.  Fjerne thuja, selvfølgelig, men også de digre skjærsminene, flaggstangen og 20 meter rugosahekk. dernest er det laget gjerder, porter og vindskjerminger. Dette er ikke fullført, men jeg er godt på vei. Noen bed er etablert. Under palmethujaen er det et surjordsbed med Hydrangea, Hosta og littavhvert. Mot pilehekken og mot verdandaen er det rosebed. Og det er blitt en skog. Skog kombinert med ventebed. I april trodde jeg at sommerens prosjekt skulle være å restaurere det lille huset nederst i haven. Det står urørt – bygningsmessig. Men det er innviet, også for soving. Kanskje neste år, om det er veldig ivrige sommergjester.
20_522310951
IMGP0072


 DSC_0038

9 kommentarer:

  1. Dette innlegget kommer opp i hagegals liste under feil tittel. det er ikke så mye jeg kan gjøre med det, annet enn å krysse fingrene for at det er i ordne igjen fra neste gang jeg forsøker. Etter alt dette krøllet nå, kan det hende det er en stund til....

    SvarSlett
  2. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med bloggproblemene. Men det med iris kan jeg prøve å hjelpe deg med. Jeg kjenner en dame som bor på Vestlandet, og hun har kjøpt iris fra samme pusher som deg ;)
    Hun har satt plantene i en låve, og har satt de i en isoporkasser med litt fuktig sand i. Det er for mye fuktighet som kan ta knekken på Iris germanica, for de råtner lettere enn andre iris sorter. Hos deg i "syden" slipper du så streng kulde, så det vil sikkert hjelpe på overvintringen. Lykke til med irisene!
    Det har blitt kjempefint hos deg :)

    SvarSlett
  3. Oj hva du har fått gjort:) SÅ flinke dere har vært:)
    Jeg pleier å starte åpne et nytt innlegg inne på blogger, og legge inn et bilde. Så lagrer jeg det, og åpner det i windows live, og så gjør jeg resten der. Men jeg får kun plass til ett bilde i medium i bredden, eller tre små (om de er stående) ellers forskyver det seg. Stort blir for stort rett og slett... Vet ikke om det er noe til hjelp, men... Lykke til:) Klem

    SvarSlett
  4. Jeg er så imponert over alt du har fått til med den hagen. Den er ikke til å kjenne igjen og det er bra.

    Bloggproblemer - jeg ble aldri venn LiveWriter så jeg skriver rett i blogger. Når bildene ikke er der jeg vil går jeg inn i HTMLkoden og leter til jeg finner "left" og skriver "right", hvis det er det jeg vil. Ikke noe hokuspokus. Endre str. på bildet krever kalkulator eller god hoderegning. I koden er det de to tallene foran px som skal endres prosentvis like mye. (Som regel halverer jeg dem bare.)

    SvarSlett
  5. Så fint du har fått det allerede.

    Den oppstammede "saken" ble kjempefin, og så mye det gjorde for utsikten din! En palme er jo nærmest obligatorisk med din beliggenhet :O)

    Mvh UnaCita

    SvarSlett
  6. Jeg har hatt samme problem som deg, med at bildene flytter på seg etter at jeg har publisert de! Løsningen ble å legge inn tabell, og legge bildene inni rutene med tekst og det hele! Litt tungvint, men det funket i alle fall! Nå i det siste har det gått greit uten tabell!
    Lykke til!

    SvarSlett
  7. Her var det mange gode bloggråd - tusen takk :-) Jeg skal forsøke dem etter neste fotorunde. Må få tatt bilder av resten av haven nå før høsten forandrer scenen totalt.

    Isoporkasser har jeg - jeg fikk jo masser av lofottorsk nedover i vinter (nammenam). De har til og med lok, er det meningen å bruke det også? Jeg har en uoppvarmet garasje i mur. Helt uten vind, men heller ikke lufting. Låver er vel kjent for god lufting. Kansje det lille huset nederst i haven - der blåser det nok inn, kansje det bli for fuktig?

    SvarSlett
  8. Hej Maria....tak for din kommentar hos mig....det er altid dejligt når nye har kigget ind og giver sig til kende - Skønt sted du selv har her.....jeg tror jeg vil følge dig lidt på sidelinien :0)

    Dorthe

    SvarSlett
  9. Jeg tror ikke jeg hadde tatt sjansen på å sette lokket på de isoporkassene, for da er jeg redd det hadde blitt for tett. De har nok lettere for å råtne da vil jeg tro. Har ikke prøvd dette selv, men jeg overvintret masse germanica i potter ute den første vinteren jeg bodde her. De sto i minimalt med jord, kanskje det var det som reddet de? ;)

    SvarSlett