mandag 18. oktober 2010

Løk høst 2010

allium

Det er ingen løk i haven. Ikke en eneste en. Det var egentlig litt overraskende i våres. Jeg hadde regnet med at det iallefall var noen røde tulipaner. Men det må iallefall gjøres en innsats på løkleggingssiden nå i høst. Noen masseblomstring blir det neppe første våren, men jeg må ha noen klynger her og der å glede meg til.







Innkjøpene er følgende (nb: før salgene har begynt Smilefjes som blunker)
15 x 4
7x2
Allium Purple Sensation Disse er et must! Et absolutt must!!  Tanken er å spre dem nedover aksebeddet for å skape høyde og binde sammen de ulike plantefeltene.
40x2
10
Frittilaria Meleagris De aller søteste. Også must! Må stå et sted man lett kan se dem, allerhelst litt opphøyd så rutemønsteret blir tydelig. På bildet på pakken ser det ut som om det er blanding av hvite og rutete. Håper at det er mange rutete…
30x2 Allium neapolitanum, hvit Veldig hyggelige vårtegn. Kommer ikke før mai, så de må ikke stå sammen med altfor hurtigvoksende stauder.
20x3 Iris reticulata Lekre saker. Plantes tett og mange sammen. Tidlige og lave – ideelle der sneen går først (hvor nå det er …)
10 Allium Caeruleum Høye blå. Lurer på om de kommer i april.
1x2 Allium Giganteum 170 høy!  Enmeterogsøtti. Yadda. I aksebeddet, selvfølgelig
25x2 Tulipa Montreux Tidlige, høye, runde, sart rosa med mørkere spetter
10 Tulipa Black Hero Tidlige, fylte, runde, nesten sorte (Skulle egentlig hatt smale men det fant jeg ikke. Finner jeg det siden, må disse settes noe annet sted enn sammen med Montreuxene)
10 Tulipa Spring Green Mulig erstatningspartner til Black Hero. Nydelig lys grønn midte på kronbladene. Kanskje litt sen..


Det mangler sneklokker. Hva mer?  Jeg har bestilt mer iris på en import som kommer til våren. Men det hadde vært fint med noen flere våririser.

Jeg kom i skade for å kjøre innom Plantasjen i Lier. Det var 10 kroner pr. staude. Det ble 23 stauder med hjem. To kasser og endel store potter. Miscantus i 2 liters potte til 10 kroner. Ikke verst!  Et lite prydkirsebærtre ba også pent for seg. Utover dette har jeg ikke kjøpt noe på høstsalg. Og nå er det snart over. Høstsalget. Håper jeg. På den annen side – det var 8 varme grader i dag morges, så gravesesongen kan ennu være ung.

4 kommentarer:

 1. Det blir flott med all løken til våren/sommeren :-) Du får sikkert vondt i ryggen slik som meg du også, tjihiii. Kos deg med løksetting og det varme, fine høstværet.

  SvarSlett
 2. Det burde bli en anstendig løkblomstring neste år. Er du helt sikker på at det ikke var snøklokker der fra før? Mener å huske at vi så noen da jeg var innom. Litt langt ned i haven... Uansett, snøkolokker bør man få av noen som har nok, de i butikken er som regel døde.

  SvarSlett
 3. Ai, det blir fint!
  Både løken og de nye hageplanene i forrige innlegg.
  Snøklokker bør være greit å få i nærområdet. Hvis ikke, kan jeg skaffe deg en mjølkekartongfull eller så etter blomstring til våren, jeg har tusenvis i sunnmørshagen. Si bare fra!

  SvarSlett
 4. Da blir det nok kjempefint hos deg til våren! Det var jo litt av en fangst du gjorde med alle de staudene. Du kan sikkert grave i lang tid enda. Her har det blitt is på dammen og det var hele 6,4 minus på lørdag. Det er ikke så mange mil i mellom oss, men dog for en forskjell ;)

  SvarSlett