onsdag 20. november 2013

Bare rør

For noen uker siden kom jeg over en annonse på Finn. Gamle vannrør skulle gis bort. Kult, tenkte jeg, det må man vel kunne finne en anvendelse for. Tilbakemeldingen kom veldig fort - rørene var allerede gitt bort. Og jeg trakk et lettelsens sukk.

Men verden går som kjent ikke alltid rett frem. Mannen som skulle lage lampeføtter gikk hen og ble syk, skuret rørene lå i skulle tømmes, og jeg fikk en ny sjanse. Tusen takk til damen som tålmodig har sendt og svart på meldinger. Og i dag er de hentet. Enda flere tusen takker til gutta med tømmerhaker - de slang åtte rør på hengeren en i fei - og jeg plukket noen smådeler i tillegg. Og kjørte glad hjemover med skranglelasten min.Fasinerende saker. Har de ligget nedgravd i årevis og ser fine ut? Har de kanskje ligget inni større rør? Eller er det reserverørene? De har strammere i metall. Jeg tok med meg de med minst stæsj på.  Noen hadde strammere over hele, flere ulike typer. Men det er ikke vannverk jeg skal starte, så jeg får holde meg i skinnet. Eller iallefall bare litt utenfor....
Litt ulike lengder, opp til ca 4 meter. 
Litt ulike dimensjoner også, mest ca 12 cm innvendig mål.
Og planen?  Tja, eeeh, plan og plan... 

Jeg tenkte at jeg kunne ha noen i skogen min - som et slags dusjanlegg. Primært for plantene. Det er jo allerede et klatrestativopplegg inni der. Du kan se det når du sitter på plassen min inni drivhuset og ser ut - over spiseplassen under plommetreet og opp i skogen. Og kanskje du klarer å forestille deg rørene og vannet som sildrer en varm sommerdag?
Du ser stativet fra verandaen også - selv om det ikke er det som egentlig er i fokus på dette bildet. Her utvides skogen for harde livet - det kom plutselig rundt 30 helt nye trær. Vordende trær. Men de må jo ha plass før de er store også. Planen er å legge noen av vannrørene oppå stativet. Bore en passende mengde hull, og koble til vannslangen. Eller en dampumpe. Eller no. Iallefall sånn at jeg kan slå på litt hyggelig regnvær i skogen. Når det er tørt, eller når det er hyggelig med litt kontrollert regn utenfor stiene.


Om alle hullene bores jevnt og pent på linje, vil det kunne bli en slags vanngardin. Hull på lykke og fromme kan bli mer regn-ish. 

Vannbildet er fra den forrige haven min, og er sannsynligvis tatt av Camilla, siden jeg på den tiden knapt hadde noe kamera som ville kunnet tatt sånne bilder.


Men jeg er opplagt åpen for forslag.  Tilleggsforslag, det er jo mange rør.

Noen er allerede kommet:
Blomsterpotter
Blomsterpotter til mynte  (som er kjent for godt utviklet rotsystem)
Planteskole
Levegg
Vanningsanlegg i hele haven
Dusj - i dammen

Paraplystativ
Bordben
Gelenderstøtter
Plantestøtter - for veldig store planter. Trær, nærmest.

I første omgang må jeg få dem av hengeren. De gutta som lastet opp, er langt borte nå. Og det er mørkt. Og en kuldegrad. Og veldig godt og varmt her inne ved ved-ovnen. 

6 kommentarer:

 1. Ja, her er det mange muligheter for den kreative :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Heldigvis mange rør også, så det kan prøves ut mange idéer.

   Slett
 2. Fantastisk til hagefantasi du har - og pågangsmot. Tror jeg får frakte deg hit for å få noen ideer. Lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mer idéer enn gjennomføringskraft.. Jeg må iallefall finne en tett presenning for overvintring av godsakene :-)
   Jeg er sikker på at Finn har havesaker på dine kanter også...

   Slett
 3. Åj, det var litt av en ide! Det blir sånn "Farbror-Melker" -rør som lekker, men lekkasjen er hensikten. Spennende å se når det blir ferdig :-). De var pene, rørene, syns jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for navn! Klart de skal hete Farbror Melker-rør! Og velkommen Gentiana - hyggelig at du stakk innom :-)

   Slett