fredag 9. november 2012

Gressogløkbed tilslutt


Det tok sin tid. Gress som sto i veien da det skulle plantes roser i Aksebeddet har bodd i en kasse i flere uker. kanskje det er blitt måneder? Lenge, iallefall. Sakte har det vokst frem en plan om at de kunne være starten på gresskanten av stien fra plattingen til Den Hvite Porten. En liten start er det blitt. Og det er litt jubileum, for det er årets siste plantekasse!

Jeg er litt i tvil om hvilke gress det er snakk om. De var dårlig merket der de kom fra. Men den lave grønne er iallefall en Festuca glauca Auslese (høyre). Selvsådd. Den andre lave er sannsynligvis en annen Festuca. Kanskje rubra? (venstre)

Det er tre høyere gress. Et litt lavt Miscanthus sinensis med litt ruglete "blomst"(midt i bak), ett helt ukjent med tykke, hule strå (ytterst til høyre) og bak på venstresiden står et gress som holder grønnfargen på stråene fint, og har brune, runde "blomster". Forslag til navn mottas med takk - det gjør detektivjobben enklere En hund og hennes bed! Løkene er lagt utover. 320 løker av Allium sphaerocephalon og 50 Allium Hair.


Det var kvalitetsforskjell på løkene. Eurobulbløkene var lyse og jevne og ganske store.
Planteriketløkene var litt mindre, og veldig ujevne. de fineste var som Eurobulbløkene, men kanskje 30 % var mørke og knudrete, endel så helt inntørket ut.

Det skal bli spennende å se om det har noe å si for blomstringen.

Det er soloppganger hver dag nesten. Ny versjon av gammelt motiv.
Det er kaldt på tærne å ta bilder fraverandaen nå.

4 kommentarer:

 1. Nydelig soloppgang! Den er like pen hver gang hos deg :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har skjønt at du liker allium... husker godt ditt "lilla bidrag" fra i vår.
  Gleder meg til å se dette bedet blomstre, det må da bli helt fantastidsk med alle disse løkene! ha en fin novemberhelg!

  SvarSlett
 3. Spennende! Satte akkurat i dag Allium sphaerocephalon (Fra Hageglede, hvite og jevne) ned mellom Nepeta racemosa 'Walker's Low'. Men bare 20-30 stk...

  SvarSlett
 4. Blir aldri mett av disse bildene du viser!

  SvarSlett