torsdag 20. mars 2014

Må jeg passe på alt???

Jeg har jo satt ut vårblomster i år. I potter og krukker. Veldig fornøyd med det - og jeg passer på som en smed. De skjermes for vind når Yr sier det blir mer enn 10 m/s, og jeg følger nøye med på gradestokken. Likevel lå de flate her om dagen.

Det er jo ikke så lett å huske at de skal ha vann også - ikke bare pass...  Jeg er visst ikke den eneste som har mistet oversikten i vårplanteoppfølgingen - det er en trøst! Men det hjalp med vann. Og noen cm sne. Nå står selv Helleborusene fint igjen.  De skiftet imidlertid farge - fra hvit til rosa.


Et vell av knopper på rocky-peonene i år. Alle de tre som har overlevd . Den ene blomstret i fjor uten at jeg fikk tatt bilde - det skal ikke gjentas i år. Må ha blomsteralarm på dem!

Denne står og blomstrer snart - med lapp - men jeg er ikke i stand til å huske hva jeg nettopp leste. Utrolig lekkert bladverk. Til helgen, kanskje?  Både blomst og navn..


10 kommentarer:

 1. Ulp. Skal de ha vann også?
  Ja, det er mye å passe på for en plantemor...
  Best å ta en grundig runde hver bidige dag for å ikke gå glipp av blomsteråpenbaringer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så deilig å komme hjem og ta den runden. I dag tror jeg ikke det er ork til særligmer enn akkurat det :-) Men nå er det helg! Havehelg?

   Slett
 2. Ha ha. Der kjenner jeg meg igjen. Jeg har tenkt det samme med de få frøplantene jeg har sådd i år: uuups. Trenger de vann også? ;-)
  Den siste planten du viser bilde av tror jeg er en Cardamine glanduligera. Vakker plante med lilla blomster! Jeg har en jeg trodde jeg hadde plantet lyst. Men det viste seg at den har stått litt skyggefullt i skogen siden 2011. Likevel blomstrer den tidlig hver vår! :-D Bare det er jo grunn nok til å sette pris på den!?
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du nok helt rett i, Stein! Det var to lapper der, Cardamine glanduligera og C. pentaphylla. Den siste skal være lyslilla/rosa, så det er nok glanduligeraen :-) God helg!

   Slett
 3. *ler* ja, det er visst litt å passe på :) På min kant av landet må vi passe på at ikke plantene drukner, og når det bøtter ned regn fra oven blir det litt merkelig å tasse rundt med vannkannentil planter som står under takutbygg og diverse :) Til gjengjeld blir vi rikelig belønnet! Den navnløse er utrolig vakker med sitt dekorative bladverk og nydelige lilla blomstrer. Det er så mye fint!
  En fin dag ønskes fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Tone, sånn er det. Noe fint overalt! Og jo mer man finner, jo mer dukker opp... God helg :-)

   Slett
 4. Så kjent det du skriver om tørste planter .... det skjer stadigvekk for mine planter. En skikkelig søting du viser til slutt.

  Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer nok ikke til å glemme den tørsten på en stund. Kanskje. Litt morsomt at det er gjennomgående, at vi gjør disse basisfeilene alle sammen:-)

   De er nye av fjoråret, de Cardaminene. Blir spennende å se om den andre også kommer. Eller om det er forskjell på fargene på dem.Eller.... :-) Mye å glede seg til! God helg

   Slett
 5. Haha, sånn er det - ikke godt å passe på alt, nei! Hele samplantingen er fin, men fikk litt hjerte for den som du visste navnet på da du sto ved siden av, men ikke når du flyttet deg inn. Kjenner godt igjen det med ikke å huske navn :) Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Snodig hvor borte navn kan bli på så kort til! Håper det hjelper å skrive det noen ganger. Cardamine glanduligera. Det er jo ganske annerledes enn de vanlige engkarsene som ejg forbinder med Cardamine ellers. God helg til deg :-)

   Slett