onsdag 5. mars 2014

Diane - endelig!

Det går mot vår.  Våren er strengt tatt kommet. Og jeg er forelsket. Igjen.
Hvilken herlig følelse!Diane har vært her i flere år, og hun hadde fantastisk farger på bladene i fjor høst, så tross manglende blomstervillighet, var hun ikke i fare for verken flytting eller kompostering. Dessuten er jeg jo blitt så tålmodig i løpet av de siste åene. Hamamelis intermedia Diane. Du skuffet altså ikke!
Bildene kunne nok vært bedre. Det er en grunn til at Staudeklubben Vestfold skal ha fotokurs. Jeg regner med at macrofoto av forelskelser - tatt med hender som skjelver av opphisselse, balanserende på en tilfeldig sten på ustø føtter i et forsøk på å spare kommende forelskelser som er på vei opp av jorden akkurat på feil sted - er en viktig del av kurset!Diane er en krysning mellom H. japonica og H. mollis. Rød. Det ser man jo, men noen ganger er hun mye brunere rød. Denne flammerøde er den jeg har drømt om. 

Hun er den eneste Hamamelisen jeg har. Trollhassel. Witch Hazel. Det kunne være hun skulle få selskap? Lokalpusheren, Vegge, har i tillegg til Diane, både Arnold promise og Ruby Glow på 2014-listen, ser jeg. Det er fordeler og ulemper med lokalpushere som kjenner brukerens svakheter. Mest fordeler! Håper det er mange, for dette er en forelskelse jeg gjerne deler med mange!

8 kommentarer:

 1. Oj, oj, oj.......fristelser hvor man enn snur og vender seg. Denne var bare lekker 😍 ......og jeg som skal til Vegge Gård 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt sted å dra, Gullbrit, om man plages av tomme plasser i haven :-) Stadig noen overraskelser der!

   Slett
 2. Ja du kan virkelig få sagt deg :-)) Lett å kjenne seg igjen i beskrivelsen! Her har hun blomstret lenge og vi er stadig like forelsket :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Du burde holde det kurset, Ranten :-) Dine bilder er jo fokuserte og balanserte. Men forbilder skal man jo ha, så det kan kanskje holde med den ene rollen :-)

   Slett