onsdag 26. mars 2014

Krig og fred og sånn

Stor aktivitet på det lokale havet i dag.
Helikoptre på tokt, og helt stille i luften.

Og båt. Militær. På denne grå dagen hadde den en helt passende dekkfarge. ShipFinder viser tydeligvis ikke krigsskip - den fant bare en heimevernsbåt på Indre Havn. Med andre tilgjengelige hjelpemidler er den identifisert som Karmøy, et minejaktfartøy. Så vet man det. Noe helt annet enn en minesveiper!

Fritt for ikke å være den stakkaren  som ble heist ned fra helikopteret til båten!

Jeg har vært opptatt med utsikten. Jeg og svanene. Hannene har angrepet etter beste evne, og hele flokken på seks har blitt flyttet i sikkerhet i vekselvis den ene og den andre enden av bukta, før de alle ga opp og la seg i sikkerhet bak steinene. Mye lyd og mye stress.
Her er det ingen form for stress - og hun tar det som den største selvfølge at all møkk og sand tilført sengetøyet tas imot med stor takk! Nesten riktig - jeg kan da ikke bli sint på noen med det blikket???

6 kommentarer:

 1. Så klart kan man ikke bli sint, ikke ergerlig engang på fineste Burrymos Delphi. Håper det er greit, Maria, at jeg stjeler dette bildet, tenker å bruke det på hjemme siden vår. Har du flere bilder av dronningen, så send de gjerne til meg, jeg lager gjerne Delphis eget album på hjemmesiden :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kost meg med å se gjennom litt bilder. Hun er jo rene linselusen, bikkja, så det er ikke få hun deltar på. Det ligger en delingsinvitasjon til en Dropboxmappe som heter Delphi i innboksen din, Lise :-)

   Slett
 2. Hehe. Minner meg om for lenge siden på ferie i Thailand. Plutselig var badestranda og all horisont omringet av amerikanske marinefartøy. Alle barer og horehus på land jublet og hang opp skilt med "Welcome, US marines". Men det gikk veldig få i land, kun offiserer som gikk to og to og ikke inn på barene. Vi turister tenkte at nå har det skjedd noe forferdelig i verden. På veien hjem passerte vi Bagdad på samme tid som amerikanerne begynte å bombe, men vi ble heldigvis ikke truffet. Nærmeste jeg har vært storpolitikken i mitt liv. Det var ikke noe stas.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er heldigvis ikke storpolitikk, bare en øvelse i en fredfylt fjord. Vi er heldige sånn. Håper vi kan fortsette å være så heldige!

   Slett
 3. Jeg tror ikke selv det blikket hadde hjulpet om jeg fant sengen min sånn =O Her er selv kattene bannlyst på soverommet! Vi har jo en marinebase i området så vi har jevnlig litt krig og fred her utenfor også.. De får bare leke :-)) God uke i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er heldigvis ikke "hovedsengen" :-) Og i dag viste det seg at de rydder opp etter engelsk minelegging i '45 utpå vannet her. Litt fint - nå ingen kan si at jeg er treg!
   Ha en fin uke selv - gjerne i haven!

   Slett