lørdag 8. mars 2014

Haven feirer kvinnedagen


Noen ganger kommer 8.mars mer beleilig enn andre år. Vi er vel mange som ikke trodde abortsaken var noe man skulle gå mann/kvinne av huse for å forsvare i Norge i 2014. Og plutselig er det realitet. En politisk hestehandel - og vips er en grunnleggende seier fra 70-tallet igjen oppe til diskusjon. Lovforslag på høring. Håper inderlig at det er noen ører som hører!

Det lille bildet er en Iris reticulata J.S. Dijt. Den sto og ventet på meg ved postkassen. Både navnet og den manglende skarpheten gjør at jeg synes den passer til å illustrere Regjeringens håndtering av reservasjonsretten. Drit!Crocus tommasinianus roseus derimot, feirer for fullt. Tidlig, tidlig crocus. Nydelige. Og dessuten varige. De kommer igjen år etter år. Mer av disse, takk!

Den hvite er Crocus chrysanthus Prince Claus. Nydelig hvit med lilla utside. Det kommer ikke så godt frem på bildet. Det er mulig at jeg må innse at det er verd turen å hente kamera og ikke bare bruke telefonen, selv om det er fristende.


De gule skal være Crocus chrysanthus Cream Beauty. De har stått her noen år. To, tenker jeg, siden stedet de står ikke var ferdig før. I fjor var de dusere i fargen. Tror jeg iallefall. Kanskje de varierer?  Eller kanskje fargehukommelsen ikke er helt patent? Ikke usannsynlig...
Når mørket legger seg over haven, er det litt juksevår inne. Juksesommer egentlig. På Økern fant vi avskårne clematis. Clematis! De kunne jo ikke være igjen der alene. Og noen blekgule Frittilaria. Kanskje thunbergii?  Vill tipp, men det er de eneste jeg får til å ligne. Nå muntrer de opp stuen her, og er mye finere i virkeligheten enn bildet viser!

12 kommentarer:

 1. Så vakkert krokusen din blomstrer. Jeg synes Cream Beauty ser vel gul ut jeg også, men kanskje de varierer? Tenk å ha en vase klematis på bordet nå! Herlig :)
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var første dagen - den er dusere nå, Creme Beauty, men som den skal være... Ha en god vårkveld, Gerd Ellen.

   Slett
 2. Vakkert innhald på ein blogg den 8.mars. Takk
  Helsing Godle

  SvarSlett
 3. Mmmm, deilig vårblomstring! Og nei hellandussen, kan da ikke la clematiser stå igjen alene? :O De er en herlig påminnelse om at sommeren er på vei!
  Og heia alle som gikk i tog i går, kalde gufs fra gamledager skulle være unødvendig i 2014!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det havetid - om det er vår på ordentlig, eller bare en luke i gråvinteren - er ikke godt å si, men jeg satser på det første! God havekveld, Tina :-)

   Slett
 4. Oj, nå ble jeg litt misunnelig. Deilig med slik vårblomstring. Det er ikke helt vinter her heller lenger, både grønne knopper på syrinen og 3-5 cm store crocusspirer. Det er håp. Flott bukett. Jeg har også klematis i min, sammen med stor stjerneskjerm og gammelrosa roser. Du har rett i at det er sommerfeeling. tjihii. Ha en koselig søndagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen er lure når de kjøper inn! De clematisene gjorde god i en vintersjel :-) Ikke jobb vettet helt av deg nå, da, Tove, vil vil gjerne ha deg i live utover sommeren også :-)

   Slett
 5. Djiit, hi-hi! Spøk til side, nei, det er for galt at man skal behøve å kjempe omkamp i 2014 :-(

  Mine Cream Beauty er mye mer "krem" i fargen (etter hukommelsen fra i fjor).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kalt den Djit hele tiden - det er ikke så greit med de nederlandske navnene, men det var først nå det passet!

   Slett