søndag 14. april 2013

En reddende engel fra Kaukasus

Så kom det endelig noe som lignet vår. Iris reticulata Caucasus White. Liten og søt. Og veldig velkommen.Stille før stormen. En time etter dette bildet, var det saltvann på rutene. Liten kuling jaget småseilerene på land, svanene forsvant i samme retning og alle uteaktiviteter ble raskt skrinlagt.


Heldigvis hadde jeg allerede gravd opp noen jordskokker, så middagen var reddet. Det er noe av det beste med jordskokkene - at man kan høste (våre?) dem på en tid da det bare er skvallerkål og brennesleblader til suppe som finnes i min have.

Store, flotte røde jordskokker. I tynne skiver i litt olje. Jordskokkgull til Serranoskinken. Jeg følte meg veldig fornøyd med haveinnsatsen i dag.Innetid er tenketid. Jeg har sanert en bekk. Det blir for trangt og bratt. Bort med den! En bekk kan gjenoppstå noe annet sted i haven siden - kanskje i skogen? Og om du titter ekstra godt etter, kan du se en rosebue bak de gyldne vinterbøkebladene. Med litt hjelp har den flyttet fra kjøkkenhaven og byttet plass med en stor krukke. Nå gjelder det bare at det tiner såpass at jeg får flyttet rosene også, helst før de setter igang å gro. Men tinejobben kan det hende regnet og kulingen allerede har gjort. Tenkte optimisten.

5 kommentarer:

 1. Her finnes det ikke sånne tegn til liv i hagen enda. Men jeg har laget vårens arbeidsplan.

  Jordskokkene ligger fortsatt under 20 cm snø og is.

  SvarSlett
 2. Ikke sant? Fikk nærmest vårsjokk da det dukket opp noen blomstrende krokus i et bed som tinte fram har om dagen. La oss håpe at dette været ikke er betegnende for sommeren... (kunne prøve seg! Men det får i alle fall fart på snøsmeltinga)
  Du verden! Kanske man skulle grave fram en skokk eller to?

  SvarSlett
 3. Vårens første skikkelig regn og vind pisker mot ruten her også, og selv om vi bor høyt over vannet (på vår lille hylle), så kommer det saltvann drivende helt opp her også sånn på heftige dager :) Ellevilt! God mandag!

  SvarSlett
 4. så skjønn en liten iris :)
  Her er fortsatt ikke en enest liten blomst i sikte, men jeg venter spent :)

  SvarSlett