søndag 3. mars 2013

Litt, og litt, og litt til = masseI går skulle være utedagen på verandaen. Det var den slett ikke enig i - og blåste i det. Blåste dessuten drivhusdøren av hengslene. Men heldigvis var det bare hengslene som gikk i stykker. Det er greit reparerbart!I dag, derimot, viste seg fra en mye hyggeligere side. Og ettersom den ene lille tingen etter den andre var unnagjort, varte energien stadig til en liten ting til. Fire kopper latte. En lunsj. Da er kjøleskapet nesten ryddet opp!


Og verandaen hakket fri for sne og is (meg)
smeltet (andre)
tørket (andre)
kostet (meg)
og har fått noen møbler (meg).

En overliggerpose løk fra i høst fra Planteriket er satt i potter. Posen har ligget i en kald gang uten tilsyn i vinter. Hadde jeg tenkt meg om, skulle jeg sørget for at alle løkene lå i papir. De som hadde plastposer, hadde råtnet, men de øvrige var  - ganske greie!
Noen potter løk var veldig på salg rett i vinterferien. Jeg kjøpte dem uten å tenke på at jeg var på vei opp på hytta. Vel fremme på parkeringsplassen gikk det opp for meg at det kom til å bli veldig mange kuldegrader i bilen. Syv potter med løk ble båret opp - og båret ned igjen da eventyrvinterferien var over. Ikke det smarteste jeg har gjort, men det er vanskelig å overstyre ryggmargen. Nå har de alle fått litt mer jord, og ordentlige potter, og den ene irisen er allerede blå. Ruteliljene er rett før...  og det oppleves som det, sånn i ettertid, ikke var helt bortkastet. De var jo ikke så tunge.. eehhh.

Det er en alvorlig beslutning at jeg ikke skal så planter til haven i år. Det blir for mye å passe på, når jobb er på prioritert plass. Men det betyr jo ikke at jeg har tenkt å snyte meg selv for gleden ved å se spirer i små potter!  Så noen frø er kommet i såjord i dag, og er på vei opp på badet. De kommer neppe lenger enn eventuell spiring og en tilværelse i kjøkkenvinduet, men det kan gi mye glede likevel. Har jeg bestemt!

Planterommet skal brukes til driving av de knollene som måtte ha overlevd vinteren. Jeg har kostet og ryddet litt der i dag. Vannet oliventreet for første gang siden det ble båret ned i november. Det er grønt og fint - iallefall de av bladene som ikke falt av da jeg flyttet litt på det. I fjor blomstret det, men det var for kaldt for det ute. Kanskje det skal få stå inne i drivhuset i år?  Nå er det jo fire vegger og tak der! Da kan det hende at det tilbyr noen grønne og sure hjemmedyrkede olivener, som i så fall sikkert smaker himmelsk!

Da er vi i gang. Sesong 2013. Det er veldig lenge siden 2010-sesongen, med tomten full av thuja. Nå er det have her - og det skal bli så deilig med sommer! Jeg gleder meg helt ned i tærne!

8 kommentarer:

 1. Har jeg gratulert med premie i x-fakto?! Om ikke, ja så gjør jeg det nå! herlig beskrivelse og bilder av vår eller ikke vår. Okke som, nå kommer den! Våren!

  SvarSlett
 2. Takk, Marit:-) Det var en overraskelse! Nå er lesestoff til solpausene i boks.

  Liker Moseplassens X-faktorrunder på vinteren. De kommer når jeg trenger blomstene som mest. Her kan det godt bli en vinter til før den gir slipp, men hos deg er det avgjort vår nå. Dere har noen vår-fortrinn!

  SvarSlett
 3. For et flott blogginnlegg! Det er akkurat sånn det er, det ene tar det andre. Her hos oss har vi virkelig kost oss i dag. Fruen har oppholdt seg i drivhuset mesteparten av dagen, mens jeg nok har kastet et blikk i retning av tv-en.

  SvarSlett
 4. Hi,hi.....handelen som ikkje alltid er like gjennomtenkt kjenner eg godt til :))
  Herlig vårlig innlegg frå deg. Har vore ruskever her også med vind, men no har eg lært å pakka inn drivhuset så det ikkje flaksa avgarde.
  Ja,Gratulerer med den flotte plasseringa i x-faktor.
  Ha ei fin ny veke, frå MarJE.

  SvarSlett
 5. Ja, gratulerer med flott 5. plass! Nydelige vårkrukker med flotte blomster. Her er det så mye snø at jeg har ikke tenkt tanken en gang på å sette noe på trappa. Men det kommer nok ;-)
  Ønsker deg en fin ny uke.

  SvarSlett
 6. Nå fikk jeg skikkelig vårstemning! :-D
  Synd med hengslene på drivhuset ditt! Jeg syntes forresten de var veldig verdt turen på vinterferie når en ser hvor mye stemning de skaper med det samme de begynner å blomstre! Ikke for det- bare spirene skaper jo vårstemning ;-)
  Ha en riktig fin dag- Og gratulerer med premie i X-faktor! :-D
  Stein

  SvarSlett
 7. Herlighet så mange fine løkkrukker :) Blir helt matt av synet. I dag skal tomatfrøene i jorda, vårfølelsene bobler over, selv om snøen fortsatt ligger dyp ute i hagen *glisernestenrundt*
  Fiiin dag til deg.

  SvarSlett
 8. Heisann lenge sia æ har vært innom dæ, ser du har startet våren du og, tenk for ei deilig tid vi går inn i nu, håper bare våren og sommeren blir fin over hele landet ;)

  Ha en fin dag.

  Lisbeth :D

  SvarSlett