tirsdag 1. mai 2012

1. mai - Arbeidets dag


Så ble det mai. Etter sommer i mars og nesten vinter i april, er det med blandete forventninger jeg står på kanten av en ny måned i haven. I fjor var mai den store vinneren av månedskonkurransen. Den første vårblomstringen i Strandhusæraen, og gravemaskinhelgen som endret haven for godt. Ambisjonene er lavere i år. Haven har rykket ned til annenprioritet, og prosjektene er mindre.

Det første prosjektet er nesten avsluttet. Kanten på haugen mot vannet ble påbegynt i fjor høst. Nå er skvallerkålkrigen del 2 gjennomført, mye jord er skiftet ut og kanten mot plenen er blitt så lang den skal være.

Plantene hentes fra ventebeddet, men nyinnflyttede stauder dekker ikke så godt, og de har fått selskap av stemødre denne første tiden.

Stemødre har også de hvite perleblomstkrukkene fått besøk av. Jeg bytter ut etterhvert som perleblomstene takker av.Kombinasjonen var bedre enn ventet.


Nede i haven er det full fres på kuleprimulaene. Mange av de andre primulaene i bedet blomstrer også, men så tidlig på dagen som dette, protesterer kroppen på arbeid på så lavt nivå. Jeg får komme tilbake til saken.


Her er vårens hovedprosjekt. Drivhuset skal få ny grunnmur og bedre ståhøyde. Dette er etterbilde 2:  Etter at drivhuset er vridd. Mange mennesker var her og løftet - det gikk forbausende fort - men lunsjen etterpå tok heldigvis litt lenger tid.


Dagens program er klargjøring for støpestart. Det er jo kjekt om grunnmuren passer til huset når det blir løftet tilbake på plass. Konsentrasjonen har tatt ferie, så det skal bli en nitid jobb å få dette riktig. Om du ikke har alle fingrene opptatt, kan du godt krysse noen for at dette skal gå bra!

11 kommentarer:

 1. Åh, vakkert! Her skal det også hages idag! Nytt bed er spadd opp og jeg skal lage arboret!
  Og kjøkkenhagen skal sås til!

  SvarSlett
 2. Du har det uendelig vakkert i hagen din. Så mye du har fått til, sett deg ned å nyt alt du _har_ gjort også.
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Dette er flott, og blir enda flottere! Gleder meg til å se fortsettelsen - og gleder meg til å komme og se det på orntli! :)

  SvarSlett
 4. Dette ser jo strålende ut!!!

  SvarSlett
 5. Åååå som det spirer hos deg, Flotte bilder du deler med oss.

  Ha en fin fin Mai.

  SvarSlett
 6. Det er spennende med drivhuset, gleder meg til tomathøsting:)

  SvarSlett
 7. Så fint det ble med kanten! Og nydelige primulaer!
  Lykke til med drivhusflytting, jeg har fingre til overs og krysserdem for deg! :)

  SvarSlett
 8. Lykke til med drivhusprosjektet og andre prosjekt som plutselig rykker oppover på lista.

  SvarSlett
 9. Så driftig du har vært! Blå stemor og hvite muscari var forresten en veldig flott kombinasjon! :-) Så flott dere fikk hjelp til å løfte drivhuset da! Hagen ser ut til å bli riktig så fin i år!
  Ha en fortsatt flott dag!

  SvarSlett
 10. Det er storveis at jordhauger kan bli fine bedd!! Gøy å se hvor fint det blir. Og drivhuset som har kommet litt opp.
  Gleder meg til å oppleve hagen live snart.

  SvarSlett
 11. Det har blitt så fint og drivhusprosjektet ser spennnede ut om enn jobbigt. Lykke til :-) klem fra Tove

  SvarSlett