onsdag 17. mars 2010

Å bli lurt opp i stry

Jeg skulle bare slappe av litt. Og tittet litt her og der. Gamle og nye blogginnlegg.  Ninnis februarinnlegg om boksalg satte følelsene i sving. Gammelt innlegg, ja, men det kan da være noen godbiter igjen fremdeles?  Jeg skulle jo hatt en Hydrangeabok iallefall. Må sjekke ut om Hortensia er en verdig nykommeriHortendille. Det er fint å lese på nett, men ikkeno er som en bok.
Jeg fant en helg haug av disse (små?)bøkene til Alan Titchmarsh. Førprisen var ikke så stor, men etterprisen var minimal – og da tåler jeg noen småbøker med den fyren. Søt og kunnskapsrik som han er, og ikke minst pedagogisk. Jeg skulle likt å ha boken hans om å få bilder til å være der de skulle i blogginnlegg også – så si fra om du vet hvor jeg får tak i den!
51Ic28N4CAL__SL500_AA300_
612dLXQsB1L__SL500_AA300_
Alan Titchmarsh Vegetables and Herbs Mann må ha grønnsakshave. Og jeg har bare urtebøker fra før. Det trengs nok flere bøker enn denne, men et sted skal man starte.


Alan Titchmarsh Garden Design Det
blir aldri for mange havedesignbøker. Det er favoritten, og selv om jeg ikke har anledning til å kjøpe alt jeg kommer over, er det et jevnt tilsig i hyllen. Denne lille her skal komme i godt selskap.
51LEsl8O5kL__SL500_AA300_51DcpqkyBlL__SL500_AA300_
Alan Titchmarsh Lawns Paths and Patios Her er det stiene som trekker. Men jeg blir gjerne overrasket av noen godord om plen også. Kanskje ;-)
Alan Titchmarsh Container Gardening Krukkeplanter er nybrottsområde for meg. Mulig at det fenger. Andre får iallefall til fantastiske saker. Noen triks vil jeg gjerne ha, især om de er lett tilgjengelige og enkle å bruke.
cover flower shrubs
51ztJk9tXeL__SL500_AA300_
Alan Titchmarsh Flowering Shrubs  Blomstrende busker er et forsømt område. Hva jeg har hatt tidligere, er temmelig tilfeldig. Med magnolia på forsiden pirres iallefall interessen. Og nå som jeg vil trenge mye leplanting, er blomsterprakt en interessant egenskap. I tillegg til salt- og vindtoleranse. (Her ser jeg allerede muligheter for grunner til å gå inn igjen på Amazon og lete litt…) Alan Titchmarsh Climbers and Wall Shrubs Klatreplanter er alltid spennende. Høyde i haven er et must, og ingenting kan slå en skikkelig klatrer. Jeg er klar for nye ideer. Og nye forsøk på soneknekking, sikkert. Det er jo en ulempe med disse engelske bøkene. Man vil nok få noen griller i hodet som ikke passer så godt utendørs. Høybråtentiden lærte meg sannheten i det gamle og velbrukte ordtaket om at det er bedre å ha elsket og tapt, enn aldri å ha elsket! Jeg må huske å føye til soneknekking i listen over Strandhusets havemantra.
51vpO3maw6L__SL500_AA300_Alan Titchmarsh Greenhouse Gardening Med på kjøpet av Strandhuset fulgte et lite drivhus. Det er klart det skal i bruk, forhåpentligvis på en bedre måte enn det gamle plasthuset som raste sammen på Høybråten i julen. Drivhusdrømme har jeg også. Claus Dalbys bok (bygget på den TVserien som går på NRK 1 for tiden) har vært lesestoff i vinter. Selv om det ikke er realiseringplaner med det første, må man jo være beredt!  Alltid!
51gYhX5W6ML__SL500_AA300_
New Covent Garden Food Co. Book of Soups: New, Old and Odd Recipes 
Og de suppene kunne jeg ikke stå for: Odd soups – velkommen til bords ;-))
 Dette er boken jeg egentlig skulle ha.   Encyclopedia of Hydrangeas by D.M.Van Gelderen (Author), C.J.Van Gelderen (Author) Far og sønn, står det. Med eget familiegartneri. This magnum opus is illustrated with almost 800 photographs and detailed descriptions of over 1,000 hydrangeas. This incredible resource provides gardeners with the tools needed to discover the many true gems in this lovely group of plants. Den er ikke helt ny – det har skjedd viktig ting i Hortensiaverdenen siden 2004. De lengeblomstrende hybridene har gjort sitt inntok på markedet. Endless summer-serien utvides stadig og det er vel bare et tidsspørsmål for når tilbudet eksploderer, men jeg vil nok se fullsesongblomstring som en ekstrabonus likevel. Etter planen, den foreløpige, luftige som bare er inne i hodet, skal Hydrangeaene få sine store roller på ettersommeren i min have – for å gi rom for å ha mange av de praktfulle blomsterkaskadene til engangsblomstrende roser uten at det blir tomt når de gir seg i slutten av juli omtrent.
Her finner du boken på Amazon
 516MdVfieXL__BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU02_
Bøkene ble bestilt på formiddagen – 12:20 kom bekreftelseseposten. Klokken 17 kom den første meldingen om at noen av bøkene hadde forlatt hyllene sine, og Royal Mail skulle komme med dem om en uke. Klokken 19 er neste gruppe ut, også den med Royal Mail. Og halv åtte melder Amazon.co.uk at den siste lille haugen er på vei ut i verden. Med UPS, og er forventet her hos meg i morgen!  Det ser ut som eventyr! Nå er det snart lenge, lenge siden frøene fra Primafrø skulle vært her…men jeg er helt klar for nye eventyr. Om ikke i morgen – så er i overimorgen eventyr også. Og Hydrangeaboken er blant de som kommer med UPS :-)

Tillegg:
Det kjørte en sort, stor bil opp foran huset nå. Og ut kom en smilende mann med en pakke merket Amazon. Det er altså mulig. Posten - hører du? Det ER mulig å få en bok som er sendt fra Swansea, UK den ene dagen levert på døren her i Horten den neste. Jeg elsker eventyr!!!

Tusen takk Ninni – for inspirasjon og sirkulasjon på kontoen min.6 kommentarer:

 1. Å, det var da så lite ;) Eller mye? Det ser ut til at du også gikk lettere amok :) Er det ikke deilig... Du kan bare glede deg til Alan Titchmarsh, bøkene innfridde alt av forventinger og mere til. Nå angrer jeg på at jeg ikke tok med Flowering Shrubs og Climbers

  SvarSlett
 2. - det er alltid etpar til, uansett hvor mange man tar. Jeg angrer på at skyggeplantene ikke ble med. Under 5 pund - det er gibort. Jeg gleder meg til postkassen blir fyllt opp

  SvarSlett
 3. Og dermed gikk jeg amokk også... Har liten motstandskraft når det gjelder godt hagestoff. Jeg kjenner ikke til denne forfatteren, men med anbefalinger fra andre så shopper jeg i vei:) Gleder meg til de kommer i posten:)

  SvarSlett
 4. Og der fant jeg også bloggen din. Har sittet og lest meg opp. Det blir spennende å følge dere videre.

  SvarSlett
 5. Beklager Linda - det er altfor lett å lede ut i fristelsen ;-) Alan Titchmarsh er programleder i mange engelske hageprogrammer - du har kanskje sett ham der?

  Så hyggelig å se deg her Mari Anne. Jeg forsøker å gjøre meg litt mer tilgjengelig ved å komme med på hagEgalblogglisten, men det tar sin tid å komme inn der.

  SvarSlett
 6. Hun lurte meg også ut i stry.Men så er jeg da lett å lede i slike fristelser da. De småbøkene tror jeg kan være skikkelig kjekke jeg.
  Hortendsia ja, etter mange turer til sør og vestlandet yrer det en kime til ny dille der for meg. Jeg tror nok det dukker opp Hortensia i denne hagen ja. Spennende bloggen din. Gleder meg til å se hva som skjer med hus og hage=)Forresten Amazon var veldig kjapp til å leverere der da.Imponerende.

  SvarSlett