tirsdag 21. juli 2015

Velkommen stol

Med en helt ny vinterhave på beddingen, går planene litt i utakt med bygging og sommerferier. Men drømmene sover aldri og på årets konsertutflukt til Ellen i Kristiansand, dukket en stolstabel opp bakerst på et hagesenter.

Med Ellens hjelp ble stolene plutselig oppgradert fra "snart tilintetgjort av regnet" til "salgbar vare".  Jeg er litt dårlig på å spørre om sånne statusoverganger. Noen ganger.

Inne i den lille, store bilen var det plass til 10 stoler.  Og en lykkelig stoleiende passasjer.

Men mye vil ha mer. En lei sannhet i en konsumdrevet samtid. Og vips var vi på tur med en litt større bil, og returnerte med enda 10 stoler.

Nå vil det bli sitteplass til mange. 20 stoler som har vært i misjonens tjeneste i en årrekke. Stablbare til tusen - iallefall 10 og 10.

Beholde som de er, male, beise, fargeleke - nå står mulighetene og spørsmålene i kø!Lilla ben - sort og gult stripet sete -til ære for humlene? Sorte, med grå seter - i tiden? Alleslagsfarger - som glad protest mot verdens ondskap?  Som de er - for en velsignet fremtid?
Andre forslag?

14 kommentarer:

 1. Så hyggelig å høre. Vi har noen slike stoler stående i kjelleren, og planlegger å ta de frem når lysthuset vårt er ferdig. Jeg lurer også på hvilke farge o.s.v.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får ta et planleggingsseminar :-) Må de mattes helt ned før ny maling? Kan de laseres? Mønster under og lakk oppå? Noen "gaper" litt i finér - kan det limes? Og andre festlige spørsmål

   Slett
 2. "Glad protest mot verdens ondskap" er jo en glimrende idé!
  Hvorfor ser Delphi skeptisk ut?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun lå skeptisk ved siden av stolene på vei opp fra Sørlandet. Og hun visste ikke at de satt så godt fast at jeg måtte skru av sikkerhetsselefestet for å få den ut av bilen...

   Slett
 3. Jeg kjøpte spraymaling på Biltema. Ja, pusset ned oppfliste kanter og mattet lakken litt ned. Vasket med salmiakk. http://bestemorshage.blogspot.no/2012/02/enkel-forvandling.html

  Jeg er nok litt forsiktig når jeg stabler, men de har holdt seg veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert, Åshild. Et svar som fra oven 😊

   Slett
 4. De var jo helt like........ Er det gamle skolestoler, tror du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fra en skole eller forsamlingslokale (Folkets Hus eller bedehus) tenker jeg meg.

   Slett
 5. De der blir kanonfine :-)

  SvarSlett
 6. De ser ut som gamle skolestoler, som jeg har ca 20 av rundt bordet på naustet. Nå fikk jeg lyst til å kjøpe spraymaling også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - hurra! Enda flere flotte stoler :-)

   Slett
 7. Hei, nå ble jeg nostalgisk. Minner om stolene på barneskolen, bortsett fra at dine nok er et nummer større :) Høres artig ut å male i ulike farger, humlestol - og kanskje marihønestol? God sommer! Malende og etter hvert også sittende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ingen skoleminner om disse stolene, jeg. Ikke noen andre stoler heller, selv om jeg forsøker å tenke etter. Etterhvert blir det maling - må bare lære om linoljemaling først...
   Fortsatt god sommer - i feriehaven kanskje?

   Slett