onsdag 29. juli 2015

Aktivitetsdag

Jeg tåler igjen litt og litt mer. I dag var testdag. Aktivitetsdag. Det er uansett fryktelig moro så lenge det funker, og jeg finner jo ikke ut hvor grensen går før jeg har våget meg borti den en gang i mellom. Borti, men ikke over. Aldri over. Balansegang med øksehevn for feil. 

Dagen ble planlagt med klare og omforente unnvikelsesstrategier. Kremfølge med forståelse og kunnskap. Bilen er fremdeles nøkkelen på tur - veien til ro, hvile og om nødvendig umiddelbar hjemtransport. 

Hesleberg var tomme for Northern Yellow, svarte de på nett. Da utgikk Norges beste rosegartneri fra planen i dag. Parkeringssituasjonen og omgivelsene er godkjente fra mange tidligere besøk.

Ikea. Bare ordet lager små skjelvinger i maven og sur smak i munnen. Men de har kjøkkeninnredning som har det klart beste resultatet når det gjelder forholdet mellom pris og kvalitet, så en rekognosering måtte til. Trekke i skuffer. En skuff er så mange ting i våre dager. Vet litt mer nå. Og overlevde. Hang litt ved Fabrikörskapene. Vitrineskap i metall. Det var det samme sist. Fine, men litt for dyre. I billigkroken sto det og ventet på meg. Ferdig skrudd sammen. Uten skrammer. Passe pris. Jeg balanserte det opp på en tralle og ut til bilen. Mørk grått. Passet akkurat - det grønne kunne komme til å bli feil mot stolene. Grått passer til alt. Fine Ikea. De har superparkeringsplass uten kanter. 

Molo. Bygningsvernbutikk på Frogner. Blinkskudd. Kunnskapsrike damer med evne til å forklare slik at det ble detaljert og lett. Alt for mange med kunnskap forklarer så det blir detaljert og vanskelig. Linoljemaling sto på listen. Og hvilke farger! De gamle fargene man blir litt mo i knærne når man ser. Lavgrønn og salviegrønn. I små testdoser. Drøye testdoser, så om det er riktig, er det nok til mange stoler. Hvis ikke, blir det verdens peneste grunning. Ultramarin. Den blir man ikke mo noested av, knall som den er. Kanskje den kan bli taket i vinterhaven Caelum. Utblandet nesten som i homøpatien..... Nesten nesten.  Må jo være blått, men ikke knallsommerhimmelblå. Her var det parkeringsplass rett utenfor. Mye billigere enn i Tønsberg. 

Bislet Bok. Yndlingsbokhandelen. Nederst i Theresesgate - gaten som er mishandlet av næringsbyråden og har utfordrende tider uten parkeringsplasser. Småbutikker uten kjedetilknytning skjelver i buksene - noen har kastet både bukser og håndkle - og byrådet er visst begynt å skjønne at byliv er sameksistens. For sent for noen, i tide for andre. Min bokhandel levde iallefall, og jeg håper den fortsetter med det. Lenge. Noen få parkeringsplasser har de - og i dag var det en ledig rett utenfor. Like billig som på Frogner. Og ut kom jeg med en hel pose bøker. Bøker som ikke nødvendigvis er på noen bestselgerliste, ikke nødvendigvis på norsk eller engelsk, ikke nødvendigvis fra i år eller i fjor. Ikke engang nødvendigvis fra et kjent forlag. De er bare gode! Nå er det duket for forbedrede nattbord- og drivhustider i Strandhuset. 
Og så var det tid for pause. Kaffekoppkaffe i trikkesløyfen på Adamstuen var også i live - og serverte både mat og drikke. Og  - parkeringsplass rett over veien. Utrolig!

Neste stopp Grefsen - med lossing og havevandring. Og en gul dør. Hurra og takk! Deretter Kolbotn - med lasting, te og vaffel. Vafler, strengt tatt. Privat parkering. Ingen problemer.

Mot Moss og fergen. Det gikk bra. Høyre og venstre gikk i ball, men øst og syd funket. Plutselig svingte bilen helt på egenhånd av E6 og inn på en mindre vei. Ved en stor låve svingte den av - og parkerte. Og jaget meg ut og låste døren bak meg.  Selv om det var stengt, kunne jeg ikke annet enn å ta meg en runde og håpe jeg slapp inn igjen etterhvert. Veldig vanskelig situasjon for en sliten person med full bil. Fant en lapp der det sto pris for bord og to stoler. Men det var bare en stol. Prutteforsøk mislyktes, selv om vi var enige om at det manglet en stol. Leteforsøket ble kronet med hell. Fortsatt etter stengetid. 

Jeg snakket strengt til bilen. Den låste beskjemmet opp og ga den nødvendige plassen til bordet. Og stolene. Og meg. og en aldri så liten plante.

For å gjøre en lang historie litt kortere:  Her er bordogstolkuppet kommet hjem og plassert ved (den kommende) sydveggen, rett innenfor (den kommende) skyvedøren. Passer så fint. Utsikt ned i kjøkkenhaven, til den vestlige himmelen og til vannet. Og sikkert den eneste gangen i historien noe på Krukkegården var latterlig billig. Fint er det alltid der, men fint koster. Bortsett fra i dag.
Fergekø.
Rabattkortet er blitt uleselig.
Hadde andre kort.
Hadde husket Bose'n. Det reddet meg fra feriefergesalongmedmassefolkogtrettebarnpåbilturståket.

Hjem, kjære hjem.

I morgen finner jeg ut om dette gikk så bra som det virker som.


16 kommentarer:

 1. For et eventyr! For en innsats! Og på én eneste dag! Dette var herlig lesing. Takk for at du deler.

  SvarSlett
  Svar
  1. For friske mennesker er det vel ikke noe stivt program, men for meg er dette helt opp mot grensen. En rolig dag i dag. Og takk for at du leser. Og responderer :-)

   Slett
 2. Åhh så fint å høre at du har litt mer heller enn litt mindre energi om dagen. Du rakk jo veldig mye på en skarve dag! Også så mange fine fangster! Linoljemaling høres vel strengt tatt ut som noe jeg bør vite hva er, men det gjør jeg altså ikke. Tror jeg får komme innom litt lenger utpå høsten og se hva dette var for noe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir neppe noen testing de første dagene, nei. Men glassene og drømmene er fine. takk for at du er interessert :-)

   Slett
 3. Jøje meg, det var ikke småtteri!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kunne vel passere som en morsom feriedag for vanlige folk også? Om man hadde lagt inn en middag og en revy på kvelden, kanskje? Jeg har sans for testing av funksjonsnivå - og er lykkelig for å få lage testopplegget selv. takk for at du leser og svarer :-)

   Slett
 4. Jeg krysser både tenner og ører for at dagen idag er bra. Gårsdagen var litt av en innsats. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg vil si at dagen i dag er bra. Så lenge jeg ikke drar det lenger enn et besøk hos en venninne for haverunde og prat, kaffe og iste, og mer prat. Takk for at du bryr deg :-)

   Slett
 5. Det var en begivenhetsrik dag :) Håper dagen i dag er bra og at du har like mye energi ennå .
  Ha en fortsatt fin sommerdag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå går det mot kvelden, og jeg er fremdeles i gang. En rolig dag til. men så... Tusen takk for omtanken :-)

   Slett
 6. Svar
  1. Klem til deg, Ellen! Du skjønner hva jeg driver med :-)

   Slett
 7. Litt av en historie! Men det gikk jo bra...
  Fint at det er liv i Bislet bok :) Vært litt bekymret etter det tullballet med Thereses gate. Er innom og finner fine bøker en gang eller to i året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den allerbeste bokhandelen! Nå er det bøker overalt i huset - jeg har startet på minst halvparten av de ti som var i posen :-)

   Slett
 8. Det var litt av en dag. Blir veldig spennende å se fremover, blir nok bra dette her :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg det blir. Uavhengig av hva jeg fortjener ;-)

   Slett