fredag 25. januar 2013

På besøk i en imponerende have

I slutten av juli kjørte vi fra Vestfold og sydover. Store forventninger - det sto tre haver på programmet. Og vi visste ikke engang helt hvilke.

Men vi var ikke i tvil om at dette ville bli en skikkelig flott havedag. Været var perfekt. Perfekt for å se haver. Ikke like perfekt for fotografering - men man kan jo ikke klage når solen skinner hele dagen. Ikke sånn som norske somre har vært de siste årene, iallefall.

I første omgang legger jeg ut bilder - jeg håper det blir en runde to, der haveeieren kan bidra med noen navn på herlighetene.


NB: Alle bildene kan klikkes på, og vi hoppe frem og bli større!

Denne haven er som tatt ut av en lærebok. Alle plantene har fått sin optimale plassering, og alle spiller opp til de som står ved siden av og i nærheten av hverandre. Når det i tillegg er spennende planter rundt hver sving i den perfekt kantede, jevne plenen, kan man velge mellom to reaksjoner:  Enten kan man gå rundt og sammenligne med sin egen have og bli dårligere og dårligere til mote, eller så kan man ta det som et besøk i paradis.  I selvforsvar valgte jeg det siste!
Sett deg godt til rette, hent gjerne en kopp eller et glass med noe du liker, for dette er en kjempelang bloggpost! Det lot seg bare ikke gjøre å begrense meg til 11 bilder!
Bak liljer og høstanemoner, sørbøk/kanelbjerk og Rhododendron, skimtes haveeieren idet hun gjør istand drikke til varme havegjester. Den ene av dem klarer ikke å rive seg løs fra kamera og have.


Der dukket det opp en Lewisia. Og Platycodon. Må bare... bare ... og etpar bilder til, så....Dette er bare et brøkdel av bildene jeg tok. Bilder tatt for mye lys, så det gjør ikke akkurat ære på haven.  Men jeg håper du har fått et visst inntrykk - og at om det åpner seg en mulighet, så står du trippende i kø i oppkjørselen neste gang det er åpen have her  - i en eller annen sammenheng. Heucherella Stoplight, tro? Sammen med etpar heucheraer og...   Det vil ingen ende ta i denne haven!


6 kommentarer:

 1. Nydelige sommerbilder - jeg koste meg med kikken!
  Kom med flere bilder hvis du har.
  Liker at du blander inspirerende oversiktbilder, med fine nærbilder av plantene.

  SvarSlett
 2. Det så ut til å være en drømmehage... Takk for titten :-)

  SvarSlett
 3. For en utrolig nydelig hage! En drøm :D
  Takk for fine bilder, synes de ble bra jeg! Men det blir aldri helt det samme som å være der, og kjenne duftene, fuglesang og vindpust i håret :)

  SvarSlett
 4. Takk for turen gjennom en vakker spennende og velordnet hage...plukke med meg et par spennende plantekombos. Nei jeg blir ikke misunnelig bare imponert ! Min hage er veldig mye annerledes og derfor utrolig spennende å få innblikk i denne... Jeg kunne nok falle til ro som besøkende i disse flotte omgivelsene, men som eier hadde jeg fått prestasjonsangst...Hehe...

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett