onsdag 23. januar 2013

13 kuldegrader og neglesprett


Jeg husker da jeg satt her og leste i sommer. Varmt. Hett! Selv om det var før glassene var kommet opp. Det er lite som minner om varme nå. Bortsett fra at det ikke blåser og at jeg kan varme hendene på kaffeglasset. Jeg husker godt nok til å glede meg til litt varmere tider her i drivhuset.
Det er knopper på Magnoliaen. Den gamle, fremdeles ukjente. Jeg trodde jeg hadde funnet navnet på den i sommer, men det var ikke treff denne gangen heller. Den starter ikke å blomstre før ganske sent, etter at bladene er kommet.

Men nå ser jeg at jeg har et annet problem - den trives så godt at den får lange årskvister. Om den ikke skal bli et helt tett buskas, må jeg klippe. Når og hvordan, tro?  Kan jeg klippe de nye og la de gamle stå?  Jeg liker gamle, knudrete grener!Trollhasselen, Hammamelis x intermedia Diana, skal liksom blomstre veldig tidlig. Det er noen knopper, men de er mindre enn magnoliaen. Mye mindre. Det er noe med de nyeste buskene - de jeg ikke har sett gjennom en hel sesong. Og Diana, den røde, skal jo være så eventyrlig vakker! Si at det er håp!
Det er fint, tross kulden.
En liten runde i solen.


Vinterting blir viktig. Jeg har noen metallting. jeg er glad for dem på en dag som denne. Noen må da kjenne en smed som vet å kjenne sin besøkelsestid - det er helt meningsløst å skulle helt til Tyskland for å finne noen som lager hageintereessantheter selv.


Hugin og Munin er forresten fra Krukkegården. De har skjønt det!  Det med jern i haven. Fra denne vinkelen så den ut som Solan.
Snart skal det sne - og bli varmere - men det er fint å komme seg litt ut i vinterkulden også.

Især når man har et kaffeglass.
Og en hoppende glad hund.
Og terrassedøren rett ved.God vinterdag!15 kommentarer:

 1. I like måte, Maria. :)
  Fine betraktninger.

  SvarSlett
 2. Sitter og smiler etter å ha sett og lest :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint - delt glede er dobbel glede :-)

   Slett
 3. Takk for en fin omvisning. Den varmet langt inni sjelen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi trenger litt sjelevarme disse kalde dagene:-)

   Slett
 4. Takk for en fin omvisning. Den varmet langt inni sjelen!

  SvarSlett
 5. Flotte bilder en vinterdag :-) Vakkert med Miscanthus og Hugin og Munin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmm, Miscanthuser kan de ikke bli nok av - for noen årstid. De som har blomstret og vaier med de tørre toppene sine hele vinteren - uunnværlige!

   Slett
 6. Så fin sol, men den varmer vel ikke enda

  SvarSlett
  Svar
  1. Varmer litt - iallefall i sjelen, som Gerd sier!

   Slett
 7. Ja, det ser absolutt ut som du har fått besøk av Solan! Det var mye fint i vinterhagen din utendørs. Det er ikke Magnolia sieboldii du har da? Selv hos meg har den blitt et stort kratt. Jeg måtte også klippe min, men jeg tok bare de greinene som var mest i veien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så ikke at det var Solan før jeg kom inn - og da jeg gikk ut igjen, hadde solen gått videre - og Solan var vekk.

   Den gamle Magnoliaen har store, røde, tulipanformede blomster. Og blomster tre ganger i løpet av sesongen. Det stemmer liksom ikke med noenting.

   Ta bort det som er i veien, er et godt prinsipp! men jeg vil gjerne beholde det gamle - uten å miste blomstring. Ikke lett...

   Slett
 8. Nydelige bilder, og jeg skulle ønske jeg hadde en mann som kunne la være å male alt som er rustent !!! Herlig å se bildene dine. Ha en flott vintertid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bjørg. Det virker som om du har forsøkt å gi ham maleforbud, uten hell... Jeg liker det rustne, om vinteren blir det så fint med den varme fargen. Ha en fin dag :-)

   Slett