torsdag 20. september 2012

To deler: Fjord og ME

Da er vi igang igjen. I serien Fantastiske farger over Oslofjorden har jeg stått på verandaen med iskalde tær for å dele den rosa kveldshimmelen med deg. Og med meg selv en dag den ikke er så flott. Da kan jeg bare gå inn hit og ta en titt.  Og blir det fint igjen, skal jeg ta flere bilder. 

En bølge midtfjords. Jeg tror at det var en slags sjøorm av hav-typen, for jeg så ingen båt. Helt sikkert en havorm! Den kom aldri inn til land slik normale bølger gjør. De bølgene som kommer fra båter, altså. Derfor fikk verken jeg, eller bølgeundersøkelseshunden, undersøkt den ordentlig. Men altså, selv uten videnskapelige undersøkelser, slår vi fast at det er en havorm. Og den er grønn!

I min ME-verden opplever jeg at denne typen løse antagelser legges til grunn for å tilby eller anbefale behandling. Det gjelder i stor grad Lightning Process - som for meg fremstår som et risikoprosjekt av dimensjoner. Nå er det en bølge av alternativdiskusjoner i kjølvannet av Folkeoppplysningsprogrammet på TV. Det kommer opp igjen og igjen -- er dette noe man må forholde seg til dersom man skal fremstå som "ansvarlig syk"?  For at man skal bevise sitt ønske om å bli frisk? Jeg opplever at det er kommet litt videre - det er iallefall mange stemmer som snakker om at dette er "behandlinger" som kan hjelpe deg til å forbli frisk  men ikke til å bli frisk om du allerede er syk. Det ville vært et fremskritt om vi endte der....
6 kommentarer:

 1. Ja vi veit jo det. Både om sjøormer og sjarlataner og sjølutnevnte kuratorer og sjenier. Men himmelen var fin og rosa og jeg ser døra inn til det vesle drivhuset står åpen. En kan vel dra seg inn der ei lita stund og tenke noen fine og rettlinja blomstertanker? (Jeg klikka meg fram til sidene du la fram, men så klikka jeg videre på nye klikkeknotter, og det var da det nesten klikka for meg: Så mye elende!) Fint å få nye bilder av stranda di i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye elende - det er merkelig at en "hel" nasjon er blitt helt klar for all verdens overtro i helsevesenet.

   Drivhuset er fremdeles oppredd for dag- og nattbruk. Det er nede under 10 grader på natten nå - så jeg klarer meg med dagbruk.

   Slett
 2. Bølgeundersøkelseshunden - den var fin! Den er ikke tilfeldigvis en oppdrasmåvalperitannfellingsalderenhund også ;O)

  Er det ikke Norwegian som sier at "Superenkel forskning viser at...".

  Håper det blir mange slike flotte kvelder. Her går det i soloppganger for tiden - på grunn av den tidligere omtalte i tannfellinga. I dag så vi totalt seks store og en liten elg, samt tre rådyr på jordene mens vi ruslet rundt. Flott!

  UnaCita

  SvarSlett
 3. Så utrolig flotte bilder=) Treet på det første bilde er helt fantastisk. Håper du får ei koselig helg. Vibeke

  SvarSlett
 4. Fantastiske bilder! Det er så pent med den rosa himmelen og sjøen. Jeg hadde dessverre ikke den Hosta 'Diana Remebered'. Hvis du ikke får tak i den selv, så kan jeg godt prøve å ta den inn til neste vår. Bare minn meg på det i begynnelsen av januar, for det er da jeg pleier å bestille hosta. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Ha ha, flott innlegg og godt poeng. (Dessverre er jo det underliggende litt trist men sånn er visst verden.)

  SvarSlett