fredag 9. februar 2018

Harmonisk interessekræsj


Det er vinter.  Sne og ski. Skiturer. Det er jo bare fantastisk. Noen steder i Vestfold er det over en meter sne og oppover på Mjøstraktene er det enda mer. Og jeg har vært på skitur. Kanskje det kan bli enda flere etterhvert!

Men her hjemme er det veldig begrenset med skiføre. Bare flekker og regn, litt kulde og barfrost. Så ute er det ikke håp om verken det ene eller det andre. Men inne kan jeg la havegalskapen flomme!

I dag er stuebordet blitt såbord. Plast og vann og jord og frøposer. Det er opplagt alt for lite frø!  Heldigvis er det muligheter på nett. Norske og utenlandske frøbutikker bugner. Det er nå drømmene skal inn i postkassen.  Jeg vet ikke om det er Posten lokalt, eller noe annet sted, men i år strever jeg med å få hjem de utenlandske bestillingene. Det står at de er sendt, men ukene går. Skulle tro Posten allerede hadde satt ned frekvensen til levering én gang i uken, og knapt nok det :-(   Jeg var og hentet metallfuglene mine på Syverud Gaard, og fikk med meg endel frø, heldigvis. Da har jeg noe å starte med.

Oppvaskmaskinen er på laget, og potter og såbrett blir rene og pene. Snart. Å slippe å håndvaske pottene er en skikkelig hjelp.

Planen var å så i dag, men det er vel bare å innse at det er i morgen som er sådagen. Eller kanskje lørdag. Det er fortsatt god tid, selv for de frøene som tenger god tid. Verbena bonariensis. Og staudene som trenger en kuldeperiode. Jeg husker aldri hvilke det er, så de ender vel ute alle sammen for sikkerhets skyld. Så kan de spire der, eller bli tatt inn om jeg plutselig får ledig tid utpå våren. Det er riktignok aldri skjedd før. Priklingen vil vel komme som et sjokk i år også.


Jeg har altså hentet fugler. En hel liten fuglefamilie. De står fremdeles inne og venter på en passende dag å gå ut. Sol, ikke vind, ikke sliten...  Det skal bli så bra!
Den ble ferdig, oppvaskmaskinen. Og pottene var gullende rene. Litt hulter til bulter inni der, men rene som de skulle være.

Plastlokkene til minidrivhusene derimot.  Rene de også, men helt istykkersmeltet. De tålte jammen ikke mye! Totalt ubrukelige. Jeg har flere, men det krever ny leting.  I morgen. Eller no. Uten lokk er det et risikabelt såpotteliv på badegulvet. Waffel er riktignok ettogethalv år nå - men at han ikke skulle undersøke nøye potter på gulvet om han har anledning er helt utopisk!


Ulempen med å hente fugler selv, er at man ser de man ikke har bestilt.  Og det var en fiskeørn der. Jeg trodde den var stygg. Det har hvite bildelrester som en del av "fjær"drakten.  Men det var ikke stygt. Det var skikkelig fint. Og jeg lider kjøpemernåmedengangellervente-kvaler. Sånn er det når jeg har vært sulteforet på disse metallfuglene i så mange år, og så er de plutselig der. Her er fiskeørnen - jeg tenker å sette den på en kastanjestolpe Syverud Gaard: FiskeørnPasser med en fiskeørn her, ikke sant?

8 kommentarer:

 1. Veldig fine fugler, Maria! Ja, i vinter er det snø nok, i allefall her. Sikkert 80 cm eller noe sånt. Så korte skiturer har jeg prøvd meg på etter å ha kjøpt nye ski. Jeg hadde ikke prøvd det siden 9.klasse på skolen, så da kan du tenke deg. Jeg har sådd blodbeger og cyclamen. Blodbegerene har spirt om ikke annet. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro at du går på ski igjen. Du har jo flotte Skrim rett opp bakken... nesten da :-) Cyclamen er blitt en liten favoritt - opplagt en jeg må skaffe mer av. Sitter og sikler på engelske sider nå: De blomster jo... Nå! God helg - i såbakken og skiløypene :-)

   Slett
  2. Skrim er ikke noe for meg for jeg liker ikke bakker verken den ene eller andre veien. Bortoverski er tingen for meg ;)
   Engelske sider er livsfarlige, og det hjelper ikke når det er full vinter her i mange måneder til...
   Nei, det er bare å stikke fingeren ned i såpottene ;)

   Slett
 2. Jeg går også og sikler litt på de 2 Hegrene, men jeg er jo så treg av meg at jeg kommer meg neppe innover til Sande, før de er utsolgt. Da slipper jeg den utgiften ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel ikke usannsynlig at det blir tomt, nei. Men det er vel meningen å ha dem tilgjengelige fremover, tror jeg. Håper jeg, iallefall. Jeg reiser oftere den veien, du får si fra om du trenger transporttjenester ;-)

   Slett
 3. Fine fugler. Hegre er kommunevåpenet til Tysvær kommune, nabokommunen til Haugesund. Jeg finner mesteparten av dillet mitt på loppemarkeder, men må begrense meg så i går hoppet jeg over et. Fikk litt abstinens. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Dill er bra - og loppis er en utømmelig kilde. Jeg har loppisforbud på ubestemt tid. Det er ille nok med Finn. Jeg forsøker å ikke omgås sånne venner. Men fuglene - de har jeg ventet på så lenge. For meg stiller de i en annen divisjon :-)

   Slett
 4. Jeg stemmer for fiskeørn i fugleflokken din så snart som mulig... og unnskyld for at du kanskje må vente litt lengre enn du hadde tenkt, og takk, takk, takk for at du har smittet meg med fuglegalskap. <3

  SvarSlett