mandag 17. august 2015

Caelum, kjære Caelumcaelum n ‎(genitive caelī); second declension
 1. (vault of) heaven[1]  [quotations ▼]
 2. sky[1]  [quotations ▼]
 3. atmosphereclimateweather[1]


Svaret på menneskers drømmer har alltid vært himmelen. På en eller annen måte. I store religioner og i verdslige små, materialistiske tilværelser. 
Jeg bygger mitt Caelum. Nå har det fått gulv. Da er det to ting:  gulv og drømmer!


Det er mange drømmer knyttet til dette bygget. Om å være ute og inne samtidig. Om å se hav og himmel, samtidig. Øst og vest, samtidig. Soloppgang og solnedgang, fra samme sted. Være ute når det regner. Glede seg til det blir varmt nok i vårsolen til å ta med kaffen og pleddet og sitte ute/inne. Kunne drøye høstkvelden enda litt lenger. Til å ha et sted å legge uteputer når det er utrygt vær, og til å sette havekurven rett innenfor døren når det blir kveld. Sammen med noen, eller alene. 


Etter mye om og men, og inspirert av Anne Moseplassens terrasse med brede bygningsmaterialer, bestemte jeg at jeg ville ha brede gulvplanker. I osp. Fra en lokal løvtresag. Det hadde selvfølgelig vært fint å ha osp alle steder rundt huset, men det holder ikke budsjettet til. Men gulvet inne i Caelum har høyeste prioritert. 

Skissen av Caelumdrømmen. Det skal bli stas når jeg kan gå inn i himmelen og oppå "himmelvelvingen".

Skyvedørene står i haven og venter.
Feilvinduer fra et gammelt sveitserhus på Furulund har fulgt meg siden Høybråtentiden, og jeg tror noen bærerhjelpere er glade for at vinduene endelig har funnet sitt bestemmelsessted. Bare én flytting til er nødvendig - fra plenen og inn på plass på Caelums sydvegg.


Så da er det bare å be. I første omgang om at snekker/tømrerne har tid til å sette opp reisverk en dag snart.

Ubehandlet osp er helt hvitt.  Ubehandlet osp blir helt grått, nesten sort, om det blir utsatt for vær og vind. Det blir spennende å se hva solen gjør med fargen. Kanskje jeg må ha noe olje eller mattlakk med UV-filter på. I første omgang blir det grønn presenning.


Det er fryktelig lyst på et sånt gulv. Og varmt. Især nå som det er mørke asfaltplater på veggen. Rene bakerovnen. Er det noen som savner sommervarme og noe pent under føttene, kan dere bare stikke innom for en oppvarming på sydsiden!

9 kommentarer:

 1. Se det se det! Dette blir superbra :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig morsomt når noe stort er ferdig :-)

   Slett
 2. Dette blir sååå bra! Tenk når du får nyte sesongen i begge retninger..og også en uværsdag:)
  Takk for flotte innspill med Hortensia...spennende varianter du nevner..kan ha plass til flere jeg:)
  Lykke til med byggingen videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du/vi får ta en tur opp til Vegge en dag - det har vært mange ulike å finne der :-)

   Slett
 3. Dette kommer til å bli så fint. Så hyggelig med slike flotte drømmer, også se at det faktisk kommer til å bli virkelighet. Lykke til videre fremover i drømmen din.

  SvarSlett