søndag 31. august 2014

Rar august - sopp og veps!

Den fineste, varmeste sommeren. Alt for tidlig høst. Men rett skal være rett, haven har hatt godt av regn. Jeg har hatt godt av en solpause - og skogen bugner av sopp. Dessuten er jobben igang igjen for fullt.

Kresen soppjakt for tiden. Skrubber og sandsopp står igjen etter meg. De fleste risker og kremler også. Kurvene består av steinsopp og litt kantarell. En rimsopp eller to. Men det er steinsopphattene som hjertet til å slå; er den fin? Ikke angrepet, verken brun eller myk. Det har vært mange jubelscener. Måtte det vare noen uker til!


En sving oppom Kjaglia lørdag. Der var det ikke noe soppeldorado ennå. Turen fikk en fort men brå avslutning da jeg tråkket i et jordvepsebol, og kom hylende ut av skogen i tegneseriestil. Etter fintelling er jeg kommet frem til 19 vepsestikk. Nå spiser jeg cortison og kantarell, forsøker å ikke klore og håper energien kommer tilbake fort. Helst før jobb i morgen!

10 kommentarer:

 1. Jeg vil egentlig ikke ha høst enda, men vil at sommeren skal vare litt tid=) Sopp er fantastisk! Vi plukker kun kantareller, for det er den eneste vi kjenner godt nok=) Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble visst ikke høst... nå er det jo knallsommer igjen :-) Ha en god uke, Vibeke!

   Slett
 2. Å-å -å! Må få kommet ut på en (stein)sopptur!
  Unnskyld at jeg ler. Minner om bikkja som i samme tegneseriestil hadde hele jordvepsbolet etter seg...
  Håper det hjelper med cortison og kantarell!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lov å le - jeg tenkte jo Donald selv da jeg snublet ut av skogen. Kantarell hjelper for alt :-) Meld gjerne fra om de t er noe i Askertraktene. Lier er iallefall en mulighet....

   Slett
 3. Grøss og gru! Jeg kjenner jeg får ståpels på hele kroppen bare ved tanken.. God bedring! (Jeg er allergisk og hadde nok daua på flekken, enten av giften eller skrekken)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vanligvis med remedier, men ikke på den turen. Det gikk heldigvis greit med antihistaminer til dagen etter. Men redd -- ja!

   Slett
 4. Jordveps er ikke til å spøke med. Husker at min datter tråkket i et sånt i skogen når hun var 4 år, og hadde med seg illsinte veps hjem til og med. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Marit. Det går fremover. Men takk og lov for medisiner!

   Slett
 5. aiaiai, veps er egentlig no herk. Iallefall når vi blir uvenner om hvem som har førsteretten. Men jeg drømmer om å lære litt mer om sopp, litt mer enn at jeg gjenkjenner champignon i butikkhylla ;)
  God bedring og ha ei fin ny uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sopp er fryktelig moro, og fryktelig gøy. Har du kanskje en soppkontrollør nær deg? Da er søndagstur og kontroll/læring å anbefale. Det kryr virkelig på skogbunnen nå :-)

   Slett