mandag 2. juni 2014

Ramonda, ramonda

Når hobbyen er "have" kan man ikke ha det travelt alltid. Planlagte hekker bruker noen år på å nå ønsket høyde og fasong, trær bruker mange - tildels veldig mange - år på å nå sin utvokste størrelse og karaktér. Men også de små kan by på tålmodighetsutfordringer.

Ramonda myconi. Jeg har ventet lenge på deg. Det var absolutt verd det!
10 kommentarer:

 1. Nærsyntplante? Sø-øt! Mine små har en tendens til å bli overkjørt. Desto hyggeligere når en liten yndighet plutselig står der og skinner :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, den er liten. Bladverket en cm eller to, og blomsten er under 10. Dt kan være den har stått der noen dager, for jeg har ikke engang sett en knopp. Jeg trodde den skulle blomstre med Shoriaene omtrent.

   Slett
 2. En liten lekker sak som blomstrer her også akkurat nå :-)) Og jeg har en som er rosahvit og den er om mulig enda lekrere (...) men jeg er mest misunnelig på sorbusen med sølvblader for den har jeg vært på jakt etter lenge. Vegge gård?

  SvarSlett
  Svar
  1. Flere Ramondaer inn på listen. Nei, jeg har ikke sett den til salgs i Norge, pusesorbusen. Noen har visst en plan om stiklinger

   Slett
 3. Hei Maria

  Så vakker den er! Den har jeg ikke her, men skjønner at den er verdt å lete etter. Pusesorbusen antar jeg kommer fra Danmark? Den var utrolig lekker og må ha begjæret formelig tok helt av her. Hvordan er herdigheten på den? Har fått kjøpt meg den rosa lønnen som jeg så hos deg i fjor. Jeg tror det var den samme i hvertfall.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var overraskede flott, Ramondaen. Og den står fremdelesi blomst. Absolutt en å anbefale :-) PuseSorbusen er fra Nederland.

   Slett
 4. Hei! Vil berre få takke deg for at du blogger! Du inspirer sånn!! Du bur på ein vakker plass og har spennande kunnskap om blomar! Er i samme helsesituasjon som deg og verdset det du skriver om din helse. Du opplyser på ein så fin og positiv måte! Tusen takk og god sommar til deg! H

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg helt rørt - tusen takk, H :-) Tenk om vi kan diskutere både ME og blomster i haven her en gang. Klem til deg

   Slett